Leivoin työkavereilleni suklaakakun.
Myönnän, koristelu on hieman kömpelö, mutta sitäkin suuremmalla sydämellä tehty.
Tämän kakun jujuna on vadelmahillo, joka tekee siitä mehukkaan.
Myönnän, koristelu on hieman kömpelö, mutta sitäkin suuremmalla sydämellä tehty.
Tämän kakun jujuna on vadelmahillo, joka tekee siitä mehukkaan.
Eikä suklaassakaan ole säästelty!
150 g voita
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 dl vadelmahilloa
3/4 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon vadelmahillo, jäähtynyt rasva ja maito. Sekoita keskenään venhäjauhot, leivinjauhe ja kaakao. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku.
Kuorrutus
50 g voita
100 g tummaa leivontasuklaata
1 dl vadelmahilloa
ranskanpastilleja koristeluun
Sulata kattilassa rasva, paloittele suklaa kuuman rasvan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja lisää vadelmahillo. Levitä seos jäähtyneen kakun pinnalle ja koristele karkeilla.
Ja jos suinkin maltat, anna levätä yön yli jääkaapissa, kylmänä tämä herkku on parhaimmillaan!
Ja jos suinkin maltat, anna levätä yön yli jääkaapissa, kylmänä tämä herkku on parhaimmillaan!
Nam! Tää on ihana resepti!
VastaaPoistaHehhee, arvasin että sä kommentoit tähän! :)
PoistaIhana suklaaherkku! Varmasti maistui taukokahvilla. Kiva idea laittaa ranskalaiset pastillit sydämen muotoon.
VastaaPoistaKiitos, kyllä maistui!
Poista