tiistai 10. huhtikuuta 2012

Vadelmainen suklaakakku

Leivoin työkavereilleni suklaakakun.
Myönnän, koristelu on hieman kömpelö, mutta sitäkin suuremmalla sydämellä tehty.
Tämän kakun jujuna on vadelmahillo, joka tekee siitä mehukkaan. 
Eikä suklaassakaan ole säästelty!


150 g voita
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 dl vadelmahilloa
3/4 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon vadelmahillo, jäähtynyt rasva ja maito. Sekoita keskenään venhäjauhot, leivinjauhe ja kaakao. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku.

Kuorrutus 
50 g voita 
100 g tummaa leivontasuklaata
1 dl vadelmahilloa
ranskanpastilleja koristeluun

Sulata kattilassa rasva, paloittele suklaa kuuman rasvan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja lisää vadelmahillo. Levitä seos jäähtyneen kakun pinnalle ja koristele karkeilla.  

Ja jos suinkin maltat, anna levätä yön yli jääkaapissa, kylmänä tämä herkku on parhaimmillaan!


4 kommenttia:

  1. Nam! Tää on ihana resepti!

    VastaaPoista
  2. Ihana suklaaherkku! Varmasti maistui taukokahvilla. Kiva idea laittaa ranskalaiset pastillit sydämen muotoon.

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!