sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Toppaa

Säät ovat kylmenneet vauhdilla ja toppavaatteisiin siirrytty. Tänään aamulla nappasin muutaman kuvan T:n toppatyylistä. 

 

Polarn o. Pyretin ruutukuosinen haalari on mielestäni tosi ihana! Tykkään tosi paljon noista sävyistä. Haalari on monen vuoden takaista mallistoa, ostin sen kirpparilta erittäin siistikuntoisena. Välillä kyllä ihmetyttää, miten hyväkuntoista lastenvaatetta kirppareilta oikein löytyykään... ilmeisesti joillakin lapsilla vaatetta on niin paljon, etteivät kaikki edes kunnolla ehdi käyttöön. 


Kengät ovat SuperFitit, kuinkas muutenkaan... pojulla nyt jo kolmannet samanmerkkiset popot putkeen. Mielelläni ostan hyväksi havaittua merkkiä, ovat helpot pukea ja kevyet, eivätkä hinnankaan puolesta pahimmasta päästä. Nämä löytyivät Stockan Hulluilta Päiviltä, ovat Gore-Tex-pinnotteiset ja lämminvuoriset. Näiden lisäksi meiltä löytyy kaverilta käytettynä saatuna mustat Kuomat, muita kenkiä ei varmaan tälle talvelle tarvitakaan.


Tälle talvelle pitää todennäköisesti ostaa toinenkin toppahaalari, se voisi ehkä olla joku raikkaan värinen tämän vastapainoksi. Vaikka onhan tuo pikku-nallukka aika vastustamaton ruskeissa ruuduissaan...

Millaisia ulkovaatteita teidän pienokaisillanne on täksi talveksi? 

8 kommenttia:

  1. Oi kun kivannäköinen haalari. Kirppareilta löytyy kyllä todella hyväkuntoisia vaatteita - myös ulkovaatteita. Viime vuonna meillä lilleman puettiin Huuto.netistä ostettuun Ticketin lähes iskemättömään haalariin ja sain sen parillakympillä.. aikamoinen säästö. Nyt kyllä mennään uudella haalarilla; mummi osti synttärilahjaksi Mini Rodinin lumileopardikuosisen haalarin. Se on kyllä aika cool. :) Hyvä materiaali, kosteussuoja hyvää luokkaa ja muutenkin kaikin puolin vaikuttaa passelilta. Tosin miinusta, ettei siinä ole huppua, mutta ehkä pärjäämme kunnon kypärämyssyllä, pipolla ja kaulurilla??!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iiks, Minirodinit on kyllä makeita! Ihailin Lastenmessuilla sellaista pandakuvioista, mut en raaskinut ostaa messutarjouksesta huolimatta. Mutta upea ja laadukkaan oloinen se oli!

      Huppu voi olla välillä epäkäytännöllinenkin, varmasti pärjäätte ilmankin sitä! Meillä on ollut nyt kuoritakki ilman huppua ja se on toisaalta kiva kun huppua ei tarvitse asetella kun menee vaikka turvaistuimeen yms.

      Poista
  2. Ihana tuo T:n pipo!
    Meillä kaivettiin kanssa eilen toppahaalari esiin. Loppuviikosta taitaa kyllä ennusteiden mukaan pärjätä taas vähemmälläkin. Haalari on Reimatecin, koska se havaittiin hyväksi välikausihaalarissa ja istuu hyvin tytön päälle ja materiaali on kivan notkean oloinen. Väri on vaaleanvihreästä "kaikki lika näkyy" vk-haalarista viisastuneena tummanruskea, jossa on kukkakuviota.

    Haalarin lisäksi ostin fb-kirpparilta kevyen toppatakin automatkoja, kauppareissuja yms. silmällä pitäen. Ehkä jotkut housut vielä sille pariksi? Ja hanskoja tarvitaan. Ja jossain vaiheessa kengät, sillä viime kevättalvella hankitut menevät vielä, mutta tuskin mahtuvat koko talvea. Hieman vaiheessa siis hankinnat täällä, kun itsellekin pitäisi löytää uusi takki ja kengät :)...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuo pipo on osoittautunut tosi hyväksi! Se on Kivat:n kypärämallinen myssy, jossa on puuvillavuori. Useimmissa talvipipoissa tuntuu olevan fleecevuori, mutta T:lle tulee fleecestä ihottumaa, joten tämä oli hyvä löytö. Ajattelin hankkia parissa muussakin värissä.

      Rukkasia olen ostanut jo näin alkutalveen monta paria ja todennut, että niissä on todellakin eroja siinä, kuinka hyvin ne saa puettua. Paras merkki on tähän mennessä ollut Travalle, peukku sujahtaa paikalleen kuin itsestään.

      Ruskean sävyt ovat muuten tosi käytännöllisiä tosiaankin, koska kaikki lika ei ihan heti näy. Ja meillä on myöskin lisäksi toppatakki + -housut sellaisia tilanteita varten kun haalari ei tunnu kätevältä.

      Poista
  3. Tyylikäs nallekarhu siellä! :)

    Meidän 4-vuotiaalla on talveksi viime vuoden Reimatec-haalari, joka luultavasti sopii edelleen. Ainakin saman kokonumeron välikausihaalari sopii vielä. Talvihaalari oli tosi reilu viime talvena, ja nyt kun pituutta ei ole tullut 10 cm vuodessa, niin vaatteita ehtii käyttää vähän kauemminkin. Lisäksi hankin eka kertaa H&M:ltä ulkoiluvaatteita: toisen toppahaalarin ja toppatakin & -housut. Pojalla tosiaan oli viime talvena kaksi haalaria ja yksi takki+housut-setti, ja niistä jokaiselle oli tosi paljon käyttöä, joten siksi yhtä runsas kombo nyt.

    Aikaisemmin pojalla on ollut yksi haalari uutena kaupasta ostettu ja nuo loput kirppikseltä, mutta nyt 110-116 cm kokoiselle pojalle ei kirppikseltä kertakaikkisesti saa edes kohtuukuntoista ulkovaatetta! Päädyin siis kokeilemaan nyt H&M:n tarjontaa, koska sieltä ainakin sai edullisesti.

    Alkutalveksi pojalle mahtuu viime talven reilut kengät, mutta toiset viimevuotiset ovat jo liian pienet. Pojan kenkämerkki vaihtui tosiaan Superfitistä Vikingiin, koska Vikingillä on leveämpi lesti ja lämpimämpi vuori. Katsotaan, jos pitää ostaa uudet, isommat Vikingit. Lisäksi oon miettinyt Kuomia, joita meillä ei ole koskaan ollutkaan. Lämminvuoriset kumisaappaat on jo hankittu, ja ne on täällä aivan ehdottomat!

    1-vuotiaalla tytöllä on Reimatecin haalari kokoa 80. Hän on niin pieni! Veljensä käytti samanikäisenä kokoa 86. Saatan ostaa tytölle toisen haalarin kirppikseltä, jos tulee tarvetta. Alkusyksystä löysin tytölle Prismasta Vikingin Goretex-talvisaappaat -50% ja ne on pinkit, kukkaiset ja kokoa 20 - voiko juuri olla mitään söpömpää?! :D Niin, veljensä käytti tässä vaiheessa talvikenkiä koossa 24... En tiedä, olisiko tytölläkin kätevä olla Kuomat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tuo on varmasti totta, että kun koot suurenevat, niin sitä hyväkuntoista kirppisvaatetta voi olla paljon vaikeampi löytää! Mulla on ainakin hyvät kokemukset H&M:n lastenvaatteista tähän saakka ja ulkovaatteistakin olen kuullut paljon hyvää. Niin ja nuo tyttösi pinkit kukka-talvisaappaat kuulostaa just niin pienen tytön unelmajutulta, tai ainakin äitien. ;) Voin kuvitella, että itsekin hurahdan kaikkeen pinkkiin jos joskus olen tytön äiti, vaikka siis en ole yhtään pinkki-ihminen noin muuten.

      Meidän T on muuten yhtä pikkuinen kuin teidän tyttö. Tuo PoPin haalari on kokoa 86.

      Poista
  4. Hyvän löydön olet tehnyt! Me ollaan vielä pärjätty Popin kaksiosaisella kuoripuvulla (kerrospukeutumisen kanssa). Siinä on niin helppo 2,5-vuotiaan juosta, kiipeillä ja liikkua, joten ajattelin ostaa toppa-asun vasta kun on ns. pakko :) Meillä oli viime vuonna myös Kuomat talvikäytössä. Ajoivat asiansa 1,5-vuotiaalla, jalat pysyivät lämpimänä. Nyt sitten tänä vuonna siirryttiin Vikingin goreihin, ja olen tyytyväinen. S jaksaa juosta ne jalassa paikasta toiseen, ne ovat tukevat nilkasta mutta pohjallinen on silti joustava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on säät kyllä olleet tosi vaihtelevat ja meilläkin on ollut vielä kuoritakki useimpina päivinä käytössä. Hyvä kuulla noita kenkäkokemuksia, niitä kun on mun mielestä vaikeinta ostaa lapselle.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!