sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Kuusipuu kuusikossa

Ihastuin muutama vuosi sitten Marimekon Kuusikossa-kuosiin oikein kunnolla. Suunnittelin keräileväni vuosien varrella mustavalkoista Kuusikossa-kokoelmaani kaikenlaista kivaa, pikku hiljaa. No, kuinkas sitten kävikään - Marimekko lopetti sarjan ja saaliikseni jäi tyynynpäällinen sekä yksi kuusenkoriste. Miksi, oi miksi?


Täydennystä kokoelmaan tuli hieman yllättävässä paikassa eli Prismassa, jossa törmäsin kotimaisen Martinexin Kuusipuu-sarjaan. Sarjaan kuuluu ainakin mukeja, säilytyslaatikoita, tarjoilukulhoja ja keittiötekstiilejä. Itse en oikein kausiastioista välitä, mutta tekstiileillä on kiva tuoda sitä pientä ripausta joulun tunnelmaa kotiin. Niinpä ostin heti patakintaan sekä keittiöpyyhesetin. Jälkimmäinen ilahdutti erityisesti, sillä muutenkin jo todella edulliseen hintaan (muistaakseni 6,90) kuului kaksi puuvillaista pyyhettä. Mukana tuli siis kuusipyyhkeen lisäksi tuollainen raidallinen keittiöpyyhe, joka sopii tietenkin ihan ympärivuotiseen käyttöön.


Viehtymykseni mustavalkoiseen kuusiaiheeseen on ollut tiedossa myös siskollani, jolta sain viime jouluna lahjaksi näitä ihania kuusenkoristeita. Virittelin nekin jo tänään meidän "seinäpuuhun", joka tulee varmaan tänä vuonna toimittamaan joulukuusen virkaa. Ellen sitten innostu ja hanki elämäni ensimmäistä ihan aitoa joulukuusta meille, mikä on kyllä aika epätodennäköistä. Viime vuonna meillä oli huonekuusi ja se oli aika hauska, saatan päätyä samanmoiseen. Harvan huonekuusen hentoiset oksat eivät kuitenkaan juuri koristeita kannattele.


Aika ajoissahan tässä ollaan, mutta mustavalkoiset koristeet tuntuvat sen verran neutraaleilta, etten koe niitä kovin jouluisiksi. Sopivat piristämään tätä pimeää talvikautta ikuista syksyä muutenkin.


Joko te olette koristelleet kotia jouluisemmaksi?

4 kommenttia:

  1. Kaikki valoviritykset on jo laitettu, koska minulle ne ovat ne tärkeimmät näin kaamosaikaan. Takaterassilla on mustat hehkulamppuvalot ja etuterassilla olen laittanut vanhaan sinkkiämpäriin hiekkaa, siihen pitkiä (170cm) pajunoksia ja kietunut koko komeuden ympärille timanttiulkovalosarjan.
    Sisällä näin hämärän aikaan on ihana, kun lipaston päällä on iki-ihana Joy-kynttelikkö. Sitä jaksan ihastella päivittäin! Vanhan omppulaatikon käänsin väärinpäin ja sen päällä on kaksi erikokoista paperinarupalloa, joiden sisälle on laitettu valosarjat. Koristetikkaissa on valkoiset pallovalot.
    Kaksi valkoista paperitähteä on olohuoneen ikkunoissa ja tietysti ne kynttilät! Nappulat valkoisina, mustina ja kultaisina jaksavat ihastuttaa!
    Kaksi valkoista amaryllista on ostettuna ja tietysti kukkia tulee hankittua lisää lähempänä Joulua. Ehkä myös se huonekuusi, kuten viime talvena. Kuusi meillä on ollut lähes joka vuosi ja onhan se ihan mieltön tunnelmanluoja.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kivoilta kuulostaa sun valoviritykset. Mä olen myös viritellyt ulkovaloja jo, sisätiloissa valosarjat saavat vielä odottaa. Tuo sinkkiämpäri-idea on erityisen kiva. Joy-kynttelikkö on kyllä tosi kaunis sekin. Ja Nappulat on kyllä niin ihkut aina vaan.

      Poista
  2. Nythän Marimekon Kuusikossa-tyynyliinoja taas saa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, itse asiassa huomasinkin, aika kiva! Voisin kyllä ostaa ainakin toisen tyynynpäällisen tuon meidän nykyisen kaveriksi nyt kun niitä tosiaan saa.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!