sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Taidetta kotiin mittatilaustyönä

Olen pitkään miettinyt taiteen ostamista, kuten blogiani pidempään seuranneet varmaan muistavatkin. Sopivaa teosta sopivaan hintaan ei vain ole tullut vastaan. Myös olkkarin tumma seinä on mietityttänyt ja olen jo pitempään halunnut maalata sen vaaleammaksi. Seinä on kuitenkin pysynyt tummana, koska se on mieheni lempiasia täällä kotona, eikä hän missään nimessä halua siitä luopua. 

Nyt sain kertaheitolla ratkaisun näihin molempiin pulmiin kun teetin meille mittatilauksena ihanan akryylimaalauksen. Tummaa seinää vasten vaalea maalaus korostuu upeasti, se vaalentaa yleisilmettä sopivasti ja koska taulu on juuri meille meidän kotiin tehty, se myös tuntuu siltä. Tietysti vaaleampaakin seinää vasten taulu sopisi aivan yhtä hyvin, mikäli joskus vielä lupa maalaamiseen heltiää. ;)Taiteilija tämän työn takana on lahjakas tamperelainen kuvataiteilija Virpi Viitala. Tutustuin Virpiin mieheni kautta viitisen vuotta sitten kun he asuivat perheensä kanssa Singaporessa. Vierailimme heillä ja ihastuin joka puolella seiniin nojaileviin valtaviin maalauksiin. Mietin jo silloin, miten saisin Virpin tekemän taulun meille kotiin, mutta välimatkan takia se sitten jäi. Nyt kun kuulin, että Virpi on muuttanut takaisin Suomeen ja maalaa tauluja edelleen, tartuin toimeen.

Kutsuin Virpin perheineen meille eräänä talvi-iltana kyläilemään ja samalla ideoitiin, millainen työ meille voisi sopia. Päädyin neliön muotoon, sillä se toistaa kivasti Hay Tray -pöydän muotoa ja on muutenkin jotenkin tosi miellyttävä muoto, joka löytää helposti paikkansa. Taulu on kooltaan 90x90 cm ja varsin kookas, vaikka näissä kuvissa se näyttää kyllä yllättävän pieneltä. Olen kuitenkin kokoon tyytyväinen, se sopii meidän kodin mittasuhteisiin hyvin.


Virpi käytti akryylimaalauksessa sävyjä, joita meiltä kotoa muutenkin löytyy. Valkoista, vaaleaa ja tummempaa harmaata, taitaa joukossa olla ripaus mustaakin (joka on muuten mulle sisustuksessa tosi mieleinen väri, en voisi kuvitella meidän kotia ilman mustia asioita). Meille tärkeä elementti meri kuohuineen on vahvasti läsnä, työn nimi onkin Merellä. Valoa vasten pinnassa näkyy pientä, kaunista hopeanhohdetta. Aivan hurmaava taulu kertakaikkiaan.


Kuten näistä kuvista näkyy, taulu nojailee vielä tv-tasoon odotellen lopullista paikkaansa. Tarkoitus on siis kyllä kiinnittää se kunnolla seinään. Olen jo jonkin aikaa haaveillut leveämmästä tv-tasosta, tämä Ikean Bestå-kokonaisuus on meidän edellisen kodin mittojen mukaan hankittu ja mielestäni vähän liian pieni. Etenkin nyt kun taulukin pitäisi tilaan sijoittaa! Taulu saa nyt nojailla sen aikaa, että päätämme, mitä tv-tason kanssa tehdään, toisaalta kun tämä nykyinenkin on ihan toimiva.


Taulu on niin ihana, kaunis ja meidän näköinen, etten voisi toivoa yhtään enempää. Suuri kiitos Virpille! Mitäs mieltä te olette tulokkaasta?

P.S. Virpin töihin voi tutustua:

12 kommenttia:

 1. Voi kun kiva kirjoitus :) Hienosti sopii maalaus tuohon teidän olohuonekokonaisuuteen, jes!

  VastaaPoista
 2. On kyllä kaunis maalaus! Huomasin Virpin työt muutamia viikkoja sitten Facebookissa jonkun arvonnan yhteydessä ja ihastuin heti. Ihan minun näköistä taidetta myös. Katsotaan kun uusi koti valmistuu, jos vaikka intoudun tilaamaan työn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että Virpin työt oli sulle jo entuudestaan tuttuja. Helposti näkisin hänen taulunsa teilläkin. Uudesta kodistanne tulee varmasti tosi upea!

   Poista
 3. Tämä on ihana taulu!

  VastaaPoista
 4. Kaunis työ, ihanat sävyt ja sopii teille hyvin. :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis 😀 Ja hyvin sopii teille! Tumma seinä tuo taulun todella hyvin esiin.

  Olen itse viritellyt vanhaa maalausharrastusta ja muutama työ on valmistunut talven aikana. On se niin terapeuttista puuhaa, että ei paremmasta väliä. Mukavaa viikkoa ja terkkusia Lapin lumilta ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kyllähän tuo onneksi tummaa seinää hyvin valaisee ja tosiaan nousee kyllä esiin. Varmasti on terapeuttista puuhaa, olisipa itselläkin taitoa maalata. Mukavaa viikkoa ja terkut kauniiseen Lappiin!

   Poista
 6. Oi, sopiipa teille hyvin :) :)

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!