torstai 10. elokuuta 2017

Trendikäs Valkeakoski-talo

Parhaillaan Valkeakoskella on 13.8. asti käynnissä mielenkiintoinen talonäyttely, jossa piipahdin työkaverin kanssa tällä viikolla. Näyttelystä kerrotaan tapahtuman sivuilla näin:

Näyttelyssä esitellään pieniä ja edullisia n. 60-90 neliön kokoisia pientaloja, joiden kokonaishinta tontteineen on n. 150.000 - 200.000 euroa ja joissa myös asumiskustannukset ovat edullisia.

Talonäyttelyssä esiteltävä uusi pientaloasumisen konsepti mahdollistaa pientaloasumisen myös pienemmille perheille, kuten sinkuille ja senioreille.  Edullinen pieni omakotitalo on aito vaihtoehto kerrostalokaksiolle.  Talonäyttelyrakentajien joukossa onkin sekä nuoria ensiasunnon rakentajia että varttuneempaa väkeä, jotka muuttavat vanhasta rintamiestalosta uuteen energiatehokkaaseen ja esteettömään pientaloon.


Ehdottomasti kiinnostavin ja minusta paras kohde näyttelyssä oli 79-neliöinen Valkeakoski-talo, jonka suunnittelussa ja toteutuksessa ovat olleet vahvasti mukana Valkeakosken ammattiopiston eri alojen opiskelijat (raksa, sähkö, sisustus jne). Opiskelijat olivat päättäneet tehdä talosta näyttelyn mieleen jäävimmän kokonaisuuden ja siinä he olivat todellakin onnistuneet. Ja varmasti myös oppineet paljon matkan varrella. Todella hieno lopputulos! Ihanan innostuneesti myös opiskelijat kohteestaan kertoivat paikan päällä.


Sisustus oli toteutettu varsin trendikkäästi, mm. keittiön mikrosementillä pinnoitettu seinä DomDomin somisteineen (ensimmäisessä kuvassa) oli juuri tätä hetkeä vahvasti henkivä.


Pikkuruisessa talossa oli muuten kaksi kylppäriä! Jos tarvitset yhden makuuhuoneen ja kaksi kylppäriä, niin mikäs siinä! :)


Mikä siinä muuten on, että ihastelen AINA kaikkialla tällaisia ihania runsaita taideseiniä, mutta omassa kodissa vastaavat kokeilut alkavat helposti ahdistaa...?


Trendikkyys kohteessa oli viety niin pitkälle, että makuuhuoneesta löytyi ajankohtaista ananasta ison sängynpäädyn muodossa. Oletteko muuten huomanneet unisiepparien paluun...? Niitä on nyt kaikkialla. Eikä juuri nyt voi olla muodikasta sisustusta ilman rottinkia!


Minusta näyttely oli oikein kivasti järjestetty ja siellä oli paljon ideoita pieniin neliöihin. Talot oli myöskin sisustettu mukavan vaihtelevasti aidoiksi kodeiksi, ei pelkiksi uutuushuonekaluja ja design-esineitä viliseviksi messukodeiksi. Monessa paikassa oli talon omat asukkaat kertomassa ratkaisuistaan. Toisaalta petyin hieman siihen, ettei kuitenkaan erityisen oivaltavia säilytysratkaisuja tuntunut olevan esillä, sillä niitä erityisesti odotin, pienistä neliöistä kun puhutaan.


Näyttely on kuitenkin käymisen arvoinen, joten jos viikonlopulle ei ole suurempia suunnitelmia ja Pirkanmaan suunnalla liikutte, niin menkää ihmeessä!  

Kaikki postauksen kuvat ovat kohteesta 11 / Valkeakoski-talo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!