sunnuntai 6. elokuuta 2017

Japani-Suomi-viikonloppupuska

Stailatuissa sisustuskuvissa on viime aikoina näkynyt usein muutama eukalyptuksenoksa huolettomasti kauniissa pienessä, keraamisessa maljakossa. Ihanan näköistä! Oman versioni tein takapihan puskasta (jonka nimeä en edes tiedä) - näyttää vähintäänkin yhtä kivalta kuin eukalyptuksen oksat, jos minulta kysytään. Rento ja halpa viikonloppupuska kirjaimellisesti ihan puskista.Maljakko on alelöytö Kiotosta, Mujin kodin osastolta. Suhteellisen arvokas vaasi olisi varmasti jäänyt ostamatta normaalihinnalla, mutta kun kyljessä oli lappu -80 %, niin kaunis yksilö pääsi mukaan Suomeen asti. Tämä on oikeasti sakekannu, mutta koska sakea tulee hiukan harvemmin meidän perheessä juotua, niin totesin sen sopivan erinomaisesti maljakkokäyttöön. Miksei se sopisi myös kastikekannuksi kauniiseen japanilaishenkiseen kattaukseen. 

Me ollaan kokattu reissun jälkeen todella paljon japanilaista ruokaa, eikä mitään kyllästymisen merkkejä ole havaittavissa. Tosi kiva kokeilla muitakin japsiruokia kuin niitä Suomessa tunnetumpia susheja. Yksi tosi helppo ja toimiva vinkki tuoda japanilaista makua ruokaan on tehdä simppeli dippikastike, johon tulee soijakastiketta, riisiviinietikkaa ja ripaus seesamiöljyä sekä seesaminsiemeniä. Ihan järkyttävän hyvää!


Tässä pienessä keraamisessa sakekannussa on erittäin kaunis, samaan aikaan hieman ruskeaan ja aavistuksen myös siniseen taittava musta sävy. Jotenkin niin tyypillistä Japania! Ja vaikka saman tyylisiä varmasti saisi Suomestakin, niin onhan tässä ihan oma fiiliksensä. Matkoilta on minusta tosi kiva tuoda tällaisia pieniä sisustuesineitä muistoksi. Voisinkin erillisessä postauksessa vielä vilauttaa, mitä muuta kivaa Japanista tuli tuotua meille kotiin - kiinnosteleeko sellainen?

2 kommenttia:

  1. Laitahan jotain reseptejä tännekin. Haluaisimme kokeilla muutakin kuin ihanikuisia susheja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Meillä mies enemmänkin vastaa näistä resepteistä, mutta voisin kyllä tehdä joskus blogiinkin postausta parhaista vinkeistä :)

      Poista

Ilahdun kommentistasi!