perjantai 3. marraskuuta 2017

Tokyo: Shibuya Crossing

Päätin pitää marraskuussa blogissani matkailu- ja hyvinvointi-teemakuukauden. Kurkistetaan siis reissumuistoihin, suunnitellaan tulevia reissuja ja mietitään, mistä se hyvinvointi oikein syntyy. Sisustustakaan ei kokonaan unohdeta, sillä se on tärkeä osa hyvinvointia minulle. Lähdetään  kuitenkin matkailusta liikkeelle ja itseoikeutetusti Japanista.

Tokiossa oli niin paljon koettavaa, että en ole oikein ole tiennyt, mistä aloittaa tai miten. Japanin reissu oli lyhyt, mutta silti yksi ehdottomasti hienoimmista kokemuksista elämässäni. Aiemmin olen kirjoittanut vain lyhyen postauksen Tokion sisustusliikkeistä ja hieman tuliaisista.  Mutta tämä ei jää tähän, ei todellakaan. 

Nyt vuorossa on maailman vilkkain jalankulkijoiden risteys, Shibuya Crossing.


Saavuimme Tokioon aikaisin aamulla, yölennon jälkeen ja aikaero pisti kropan aika sekaisin. Päätimme nukkua pienet päiväunet, joilta nouseminen tuntui aivan ylivoimaiselta tehtävältä. Uteliaisuus ympäröivää kaupunkia kohtaan kuitenkin voitti ja raahauduimme hotelliltamme Ginzan alueella metroon, sattumanvaraiseen suuntaan. Kun metro lipui Shibuyan aseman kohdalle, poikkeuksellisesti maan päällä, fiilis oli ihan uskomaton. 

Jep, me taidetaan jäädä tässä.

Siinä me oltiin ja unihiekat karisivat hetkessä silmistä. Shibuya näytti ihan uskomattoman hienolta!


Japanin matkan aikoihin meillä oli tosi kiireistä molemmilla töissä ja siihen samaan sumaan vielä osuivat pikku-T:n synttärit sekä monta muuta juttua. Reissuun ei siis oikeastaan oltu juurikaan ehditty valmistautua. Vasta myöhemmin selvisikin, että ensimmäisenä iltana vaikutuksen tehnyt Shibuya Crossing oli itse asiassa yksi Tokion ikonisimmista turistinähtävyyksistä.


Me palasimme Shibuyaan useita kertoja viikkomme aikana. Se oli lyhyen metromatkan päässä hotelliltamme, todella kuvauksellinen paikka ja täynnä mielenkiintoisia, edullisia ravintoloita ja ruokakojuja sekä mielenkiintoisia kauppoja.  (Muun muassa tavaratalot pelkästään miehille ja naisille! Ja naisten puolella oli paljon yhden koon kauppoja, joissa oli juuri mulle sopivia vaatteita. Olen 155-senttinen, joten en ole ihan tottunut moiseen täällä "lännessä".)

Fiilis Shibuyassa oli ihan täydellinen. Sopivan japanihenkinen ihmispaljoudessaan ja näennäisessä kaoottisuudessaan, mutta kuitenkin rento, rauhallinen ja organisoitunut. Juuri kuten Tokio muutenkin. 

Tosin täytyy muistaa, että turisteja liikkui paljon, eli mikään paras paikka paikallisten tapojen bongailuun Shibuya ei ole. Kuitenkin, kuten näistäkin kuvista huomaa, sai siellä myös hyvän käsityksen paikallisten tyylistä. Oikeasti tuntui, että Tokiossa jokaisella naisella oli tuollainen rento t-paita puolipitkän, liehuvan hameen kanssa. Päivänvarjot, hatut ja hengityssuojaimet olivat yleinen näky.


Tokyo is a massive, cosmopolitan city. 
It's difficult to imagine that its finest attraction is a street corner but it's true.

Shibuya Crossing is the world's busiest pedestrian crossing. It represents the towering neon lit Tokyo that travelers expect. The traffic lights at the crossing have a 2 minute cycle. Cars from various directions eat up more than half of the time. 

Thousands of pedestrians all cross at the same time from five directions. When the crowds meet in the middle chaos ensues. It's a spectacle that's repeated every two minutes all day and most of the night until the crowds finally thin out after midnight when Shibuya stations closes.Nähdään taas pian, Shibuya!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!