sunnuntai 31. elokuuta 2014

Tervetuloa, kashmirinpehmeä syksy


Tampereella on vietetty tällä viikolla syksy Designviikkoa. Kyseessä on Design on Tampere ry:n järjestämä tapahtumaviikko, joka alkoi jo perinteeksi muodostuneella Designtorilla ja päättyi perjantai-illan kivijalkailtaan. 


Kivijalkaillassa putiikit olivat auki klo 21 saakka ja niissä oli erilaista ohjelmaa. Minulle monesti suurin este pikkuputiikeissa käyntiin ovat nimenomaan aukioloajat. Jos liike menee viideltä tai kuudelta kiinni, niin eipä sinne koskaan ehdi. Niinpä käytin nyt tilaisuuden hyväkseni kun kerrankin ehdin ihastuttavaan Arelan (ent. Arelalizza) putiikkiin!

kuva lainattu: Arelastudio.com

Liikkeessä oli aivan mielettömän ihana tunnelma, kuin olisin astunut toiseen maailmaan. Rauhallinen musiikki, hyvä tuoksu (!), vanhat huonekalut, avara tila, musiikki... ja sydämellinen vastaanotto. Kivijalkaillan kunniaksi tarjolla oli itse tehtyä mansikka- tai basilikamehua kera kuohuvan ja suklaata sekä kuivattuja mansikoita. Miten ihanaa!Löysin alerekistä oranssin neulepuseron, joka on uskomattoman pehmeää kashmirvillaa. Oikein huvitti kun neuleen kassalle kiikutin, sillä eihän tällaista tosiaankaan ollut siinä mun syksyn ostoslistalla... ;) No mutta, listaltahan oli oikeus poiketa todellisten löytöjen kohdalla ja tässä oli ihan selkeästi sellainen. Kyllä tuleva kylmä ja pimeä vuodenaika oikeuttaa näin ihanaan väripilkkuun kun kaupan päälle tulee vielä uskomaton pehmeys ja lämmittävyys.


Neule pakattiin kauniisti silkkipaperiin. Koska kashmirvilla on helposti nukkaantuvaa, ostin myös kamman, jolla nukan saa hellävaraisesti poistettua. Samainen kampa sopii kuulemma myös muille luonnonmateriaaleille, esimerkiksi villakangastakin siistimiseen.


Neuleen mukana sain kattavat hoito-ohjeet. Kasmir pitää tuuletuksesta, mutta neuletta voi tarpeen tullen pestä käsin tai koneessakin villalle tarkoitetulla pesuaineella hienopesuohjelmassa. Itse kyllä yritän aina välttää villaneuleiden pesemistä viimeiseen saakka!  

Kashmirvillaista neuletta ei kannata roikottaa henkarilla vaan taitella ilmavasti hyllylle. Sen lähettyvillä kannattaa säilyttää tuijasta tehtyä "puukorua", joka pitää ötökät loitolla.


Arelan putiikit löytyvät sekä Tampereelta että Helsingistä ja lisäksi verkkokauppa palvelee. Tuotteet ovat hinnakkaita, mutta onneksi niitä voi bongata myös tällaisista hyvistä alennuksista. Arelan design on hyvin simppeliä ja ajatonta, joten mitään yhden sesongin vaatteita ei tarvitse pelätä ostavansa. Putiikissa oli muuten myös myynnissä hyväkuntoisia second hand -tuotteita ko. merkiltä! Ihastuin kovasti yhteen second hand -neulepuseroon, jossa oli vaaleita beigen ja sinisen sävyjä, mutta koko oli itselleni aivan liian suuri.

Tästä ostoksesta jäi kaikin puolin lämmin olo. Ostin paikalliselta yrittäjältä, paikallisten yrittäjien järjestämässä tapahtumaillassa eettisen tuotteen, joka on laadukas ja pitkäikäinen. Sain sen sydämellisen ja henkilökohtaisen palvelun kera. Ja tämä neule tulee varmasti pelastamaan monta synkkää talvipäivää.

Enpä olisi kuukausi sitten uskonut, että elokuu tulee päättymään näin kovin syksyisissä tunnelmissa. Tervetuloa syyskuu!

2 kommenttia:

 1. Mun piti jo aiemmin tulla huokailemaan: mikä ihanuus!!! Ja huippulöytö: hyvällä hinnalla sait varmasti superlaadukkaan neuleen. Väri on myös ihana, sopii syksyyn just hyvin :) Itsekin pitäisi varmaan tuollainen kampa hankkia, nyt olen hoidellut neuleitani vain sellaisella "samettisella" härpäkkeellä, mutta kampaamalla nypyt lähtisi varmasti tehokkaammin. Ja kenties hellävaraisemminkin.

  Muutenkin tosi kivan kuuloinen tapahtuma: Treella asuvat sukulaiseni olivat myös käyneet ja kehuivat kovasti. Monessa muussakin kaupungissa tuntuu vastaavia olleen, tosi kiva että järjestetään elämää putiikeihin ja iloa pimeneviin iltoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mä uskon myös, että tämä oli aika hyvä löytö. Ripaus väriä piristää kyllä muuten aika vaaleanhaaleaa vaatevarastoani. :) Ja tuo kivijalkailta oli aivan loistotapahtuma. Ensi kerralla nappaan jonkun ystävän mukaan ja jätän rattaat matkustajineen kotiin, niin pystyn nauttimaan vielä enemmän tunnelmasta ja kiertelystä. ;)

   Poista

Ilahdun kommentistasi!