sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Helppo ja herkullinen vegaaninen suklaakakku

No niin, tunnustetaan se nyt ihan alkuun. En ole mikään taitava leipuri. Tähän kun vielä lisätään kananmuna-allerginen lapsi, niin voitte varmaan kuvitella kaikki ne lässähtäneet leipomukset ja kumiset kakkupohjat. Olihan mulla aikaisemmin muutama hyvä ja toimiva bravuuriresepti äidin perintönä, mutta munattomana en ole niitä saanut onnistumaan.

Jonkin aikaa sitten suklaakakun himo vain kasvoi liian korkeaksi ja pakkohan se oli kokeilla, sillä kaupan valmiissa suklaakakuissa on aina kananmunaa. Löysin tarpeeksi helpolta vaikuttavan reseptin Minishow-blogista ja päätin kokeilla. Ja siitä tuli (hieman soveltaen) mun uusi bravuuri!


Ohje on tosi helppo ja sopiva lapsen kanssa yhdessä leipomiseen. Innokas apurini paitsi sekoitti, vatkasi ja maisteli (pitäähän sitä laatua valvoa), myös koristeli kakun boheemin rennolla otteella keväisiä sinisen ja vihreän sävyjä hyödyntäen. Kuvausaikaankin sattui sopivasti olemaan ihana sininen hetki.


Ohje on itse asiassa munattomuuden lisäksi täysin vegaaninen eli maidoton myös. Olen kyllä käyttänyt tässä välillä voita, mutta tosiaan saa ihan maidottomana vaihtoehtonakin toimivan.

Helppo ja herkullinen vegaaninen suklaakakku

Pohja

4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2-3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
100 g maidotonta margariinia
2 dl kiehuvaa vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu margariini ja kiehuva vesi. 
Paista irtopohjavuoassa 175 asteessa 30 minuuttia.

Kreemi

100 g maidotonta margariinia
0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
2 rkl hilloa (esim. vadelma)

Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon sokeri. Vatkaa margariini vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri-vesiseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon hillo. 

Tämän kreemin voisi levittää halkaistun kakkupohjan väliin, mutta minä olen oikonut ja laittanut sen suoraan kakkupohjan päälle, toisen kuorrutteen alle. Toimii niinkin!

Kuorrute

3 rkl maidotonta margariinia
3 rkl vahvaa kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
200-250g tomusokeria

Keitä kahvi, sulata margariini ja sekoita kaakaojauheen ja tomusokerin kanssa. Levitä jäähtyneen kakkupohjan ja kreemin päälle. Jäähdytä hyvin (yön yli jääkaapissa toimii loistavasti).

Ihanan mehevää, makeaa, suklaista ja herkullista.   


2 kommenttia:

  1. Oi kuulostaa ihan täydelliseltä!! Oon nyt itse allergiaepäilyn takia maidoton ja sokerirasitustestin tulokseen asti sokeriton myös, mutta jos läpäisen sokerirasituksen, niin ehkä voisin "palkita" itseni palalla tällaista kakkua :) Aion kyllä muuten pitää terveellistä linjaa raskauden loppuun asti, nyt kun jotenkin itse heräsin kans tähän painon kertymiseen, mutta jollei testi anna tiukkaa tuomiota, niin kyllä siihen terveelliseen viikkoon nyt yksi suklaakakkupala aina mahtuu :) Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi toivottavasti läpäiset sen rasituksen! Koska tämä resepti kyllä sisältää aika paljon sokeria. ;) Mutta tällä kakulla on erittäin terapeuttinen ja poikkitieteellisesti todistettu positiivinen vaikutus ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Yhteen palaan ei tosin pysty jättämään, et varaudu siihen.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!