keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Haussa lattiavalaisin

Pentikin iso pallolampunjalka varjostimineen on majaillut vuoden verran Artekin ritiläpenkin päällä. Paikka on kuitenkin ollut aika epäkäytännöllinen - valaisin on horjahtanut milloin mihinkin suuntaan, pariin otteeseen on tullut huitaistua se lattialle asti (istun usein tuossa sohvannurkassa ja "puhun" melko paljon käsilläni...). Lisäksi viritelmä on vaatinut paljon tilaa varaamalla käyttöönsä suuren osan penkistä, jota taas mielellään käytettäisiin enemmän hyödyksi sohvapöytänä ja tarvittaessa vaikka lisäistuimena ruokapöydän päässä.

Nyt kun pienempien kaiuttimien myötä tv-tasolle tuli enemmän tilaa, siirrettiin Pentikin valaisin telkkarin viereen, pariksi toisella puolella olevalle Block-lampulle. Lopputuloksena on varsin toimiva kokonaisuus, tuo nurkka onkin kaivannut lisää valoa.

Onneksi nyt on pitkä valoisa vuodenaika edessä eikä siinä mielessä kiirettä, nimittäin meillä on haastava tehtävä: löytää tukeva, kaunis, sopivan kokoinen, aikaa kestävä ja kaikin puolin hyvä lattiavalaisin sohvan vierelle! Ja niin paljon kuin valaisimista tykkäänkin, ei niiden ostaminen ole todellakaan helppoa. Panostaisin mielelläni kestävään designiin, mutta monista kauniista yksilöistä pyydetään suoraan sanottuna käsittämättömiä hintoja.


Kokosin tähän muutamia valaisimia, joissa on tyylillisesti sitä jotain, harmi vain että hintaakin on reilusti. Siis oikeasti, pitäisikö valaisimesta maksaa pokkana lähemmäs 700 euroa...? Huoh. Nyt olisivat hyvät neuvot kalliit, joten jos koet tietäväsi jonkun meille sopivan yksilön, niin vinkkaa ihmeessä! Eikä sen edes tarvitse olla alla olevan näköistä, voihan olla, että me lopulta ihastutaan ihan johonkin muun tyyliseen (ei olisi eka kerta kun niin käy). Itse asiassa mieheni toive oli lisää väriä ja näissähän ei sitä kauheasti ole. Ei auta muu kuin pitää silmät auki, kyttäillä tarjouksia ja vierailla mahdollisuuksien mukaan myös kirppiksillä...

1. Design by Frandsen Hangover n. 400,-
2. Ellos 199,-
3. Gubi Grasshopper 665,-
4. Design House Stockholm Manana n. 350,-
5. Ruben Lightning Arkipelag n. 350,- 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!