perjantai 21. joulukuuta 2012

Joulutorilla

Tampereen Keskustorilla on tänäkin vuonna ollut koko joulukuun ajan keskieurooppalaishenkinen Joulutori. Olen käynyt siellä jo tosi monta kertaa tunnelmoimassa. Torilta saa muun muassa käsitöitä ja muita kauniita lahjoja pukinkonttiin. Minä olen kuitenkin keskittynyt herkkupuoleen kuten aiempinakin vuosina. Olen muun muassa käynyt glögillä ja munkilla Pyynikin munkkikahvilan kojussa (suosittelen!) ja ostanut ihania maustettuja manteleita.


Otin nämä kuvat eilen kun tulin ystäväni luota ja vaihdoimme Keskustorilla bussia T:n kanssa. Pienikin pyrähdys pakkasessa sai miettimään, että tänä vuonna Joulutorin myyjillä on kyllä ollut aika arktiset olosuhteet! No mutta toisaalta, aivan ihanaa kun on lunta, niin jouluinen tunnelma. Ihmisiä tuntui olevan aika paljon liikkeellä ja kojuissa kävi kuhina.

Tämä joulunalusviikko on ollut tosi tunnelmallinen. Olen ennenkin maininnut, että työssäni juhlapyhät ovat aina yhtä stressiä ja hulinaa. Tiedän, että töissä painaisin täysillä duunia joulurauhanjulistukseen saakka, joten olen tosi kiitollinen tämän vuoden erilaisesta joulurytmistä. Olen tavannut ystäviä, joululahjoja ja -kortteja on vaihdettu ja joulutorttuja nautittu. Kotona olen poltellut tuoksukynttilöitä ja paketoinut pikku hiljaa lahjat valmiiksi.

Jouluruokien suhteen pääsen kyllä niin helpolla kuin ikinä mahdollista - pääsemme mummilan valmiiseen pöytään. Meidän osuudeksemme joulukattauksesta jäi vain juomapuoli ja tänään pitääkin vielä käydä ostoksilla kun viimeksi en saanut tuotua rattaiden kanssa tarpeeksi monta viinipulloa. Tuli kyllä hassu olo kun kärräilin pikku-T:tä Alkon käytävillä ja mietiskelin, että montako pulloa saan järkevästi tavarakoriin mahtumaan. Ja nyt siis joudun vielä sinne tungokseen tänäänkin, sorry Alkon myyjät, olen se viime hetken tomppeli-asiakas (eli siis 100 % äitiyslomalaistunut)...


Miehellä alkaa tänään joululoma, joten tiedossa on ainakin ensi viikon ajan pitkiä aamu-unia, vuorotellen tietysti. Miten musta tuntuu, että uni muodossa tai toisessa eksyy nykyään joka ainoaan postaukseeni, kertookohan se jotain kyseisen asian arvosta tällä hetkellä...

Hyvää, stressivapaata joulunodotusta kaikille ja extra-tsempit kaupan alalla ahkeroiville!

2 kommenttia:

  1. Oi miten kivalta näyttää Tampereen joulutori! Mun ei tullut tänä vuonna mentyä edes Tuomaan markkinoille tai yksiinkään joulumyyjäisiin täällä Helsingissä. No, Porvooseen sentään ;) Mullakin on ollut tavanomaista vähän rauhallisempi joulunalusaika opinnoista ja töistä huolimatta, jotenkin sain rauhotettua menon juuri tähän viikkoon ja nyt nautiskelen jo etukäteen siitä ajatuksesta, että joulukin on niin pitkä tämän viikonlopun vuoksi. On se vaan niin kivaa :) p.s. Vähän hihityttää mielikuva sinusta vaunujen kanssa Alkossa miettimässä montako pulloa viiniä saa tuotua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihanaa että joulu sattuu viikonlopun jatkoksi! Ja kiva kuulla että sullakin on ollut rauhallinen viikko. Tämä taitaa olla se vuoden stressipiikki tosi monelle enkä kyllä ihmettele yhtään miksi. Mietin vaan että jos mullakin olis työkiireet + lasten joululahjojen miettimiset + ruuanlaitot, niin huhhuh. Mutta onneksi kaikkea ei tarvitse tehdä alusta asti itse eikä hössötykseen ole muutenkaan pakko lähteä. Porvoossa olisi muuten kiva joskus käydä joulunalusaikaan, niin kaunis paikka!

      Poista

Ilahdun kommentistasi!