sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Ruokapöydän ympärillä

Kokeilin pitkästä aikaa, miltä ruokailutila näyttäisi ilman mattoa ja tajusin, että en ole edes nähnyt tätä versiota uusien tuolien kera! Mattohan päätyi ruokapöydän alle siinä vaiheessa kun tuoleja oli vasta neljä. Nyt tuoleja on kuusi ja fiilis ilman mattoa on ihanan avara. Kyllä, vähemmän on juuri nyt enemmän ja matto sai lähtöpassit varastoon pölyttymään.


Kun vuosia sitten iskin silmäni näihin Muuton Visu-tuoleihin, ei kyseessä ollut todellakaan mikään yleisin vastaantuleva tuolimalli - niistä ei edes löytynyt netistä juurikaan kuvia tai tietoa. Nyt tämän vuoden aikana tämä tuolimalli on noussut melkoiseksi hitiksi, asuntomessuillakin näitä taisi olla useammassa värissä. Eikä ihme, niin kiva ja moneen paikkaan sopiva tuolimalli tämä onkin. Näissä taitaa olla ainesta todelliseksi tulevaisuuden design-klassikoksi. 

Tätä putkijalkaista mallia en ole sitä paitsi vielä nähnyt missään (!) muualla, en edes blogikuvissa, eikä harmaa värikään ole varmaan ihan se yleisin valinta. Tykkään näissä tuoleissa etenkin matalasta profiilista sekä hieman lapsenomaisesta muotoilusta. Sekä puisesta istuinosasta, muovia emme missään nimessä halunneet. Kuviin on vaikea saada toistumaan puunsyyt, jotka kauniisti kuultavat sekä myös tuntuvat käteen maalipinnan alta. Kaiken kaikkiaan voin kyllä suositella, jos joku Visu-tuolien hankintaa pohtii. Myös muut jalkavaihtoehdot ovat tosi upeita, mutta minä päädyin näihin metallisiin keveyden vuoksi, pöytä kun on aika jykevä.


Tuntuu, että olohuone on nyt löytänyt vähän tasapainoisemman olomuodon uuden sohvan, Hideout-valaisimen siirron sekä tarjoiluvaunun myötä. Vai mitä te sanotte? Tuo nurkka kun oli yli vuoden varsinainen ongelmakohta. Ehkä näillä mennään nyt toistaiseksi, ainakin valaisimessa ja tarjoiluvaunussa on samaa muotokieltä ja ennen kaikkea tuota mustaa väriä, josta me niin kovin pidämme. Verhoja olen taas alkanut himoita enemmän lähestyvän talven myötä, mies vielä toppuuttelee. Ja saapa nähdä, kuinka pitkään ruokailutila pysyy ilman mattoa, nimittäin totesin, että matto on oikeastaan aika kätevä pikkumurusten kerääjä lapsiperhearjessa... Poissa silmistä, poissa siivousfriikin emännän mielestä.

Mutta nyt sohvannurkkaan miehen kanssa Silta-sarjaa katsomaan. Me ollaan niin koukussa, todella huippu sarja! Oletteko katsoneet?

8 kommenttia:

 1. Nuo Muuton tuolit ovat hurjan kivat, tykkään tosi paljon! Harmaa kyllä hyvin, oikein hyvältä näyttää.

  Me ollaan katsottu Silta - sarja myös ja on todella koukuttava sarja. Siihen on kai kolmaskin kausi tulossa - sitä odotellessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia, kiva kuulla.

   Silta on kyllä loistava, kolmas tuontantokausihan alkaa jo syyskuun lopulla ja meillä on kiire nähdä kaikki 2-kauden jaksot ennen sitä. :) Tykkään siitäkin, että siinä voi samalla bongailla design-klassikoita niiden tanskalaisten upeista kodeista.

   Poista
 2. Nuo tuolit kyllä miellyttää silmää. Jotenkin simppelit, mutta kauniit. Oletko kiinnittänyt huomiota, joustaako jalat istuutuessa tuolille? Meikäläistä kun ärsyttää jos jalat joustaa ja pahimmillaan pitää ääntä lattiaa vasten :'D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun piti oikein erikseen testata ja eivät kyllä jousta yhtään! :)

   Poista
 3. Hyvältä näyttää ruokailutila ja tuolit ovat kyllä kauniit ja tuo pianonurkkaus on nyt todella tyylikäs. :)
  Silta on kyllä koukuttava. :)

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Kaunis koti kyllä teillä ja ihana kuulla että teilläkin sisustellaan pikkuhiljaa valmiiksi (vai voiko koti olla koskaan "valmis"). Meillä reilu 3kk muutosta ja kaikki vielä kovasti kesken...

  Siltaa on seurattu täälläkin innolla, kolmatta tuotantokautta odotellen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmas tuotantokausi alkaa onneksi jo tosi pian. :)
   Ja kyllä, tosiaankin sisustellaan pikku hiljaa valmiiksi. Voin sanoa, että jos olisin muuttaessa kaiken valinnut valmiiksi, niin monta hutia olisi tullut. Onneksi se ei ollut (taloudellisesti) mahdollista, niin nyt on sitten väkisinkin tullut mietittyä vähän tarkemmin asioita. Ehkä huteja tulee silti, mutta kenties vähän vähemmän. Ja onhan tässä pikku hiljaa sisustamisessa oma hauskuutensa myös, rakas harrastus kun on. Onnea teille uuteen kotiin!

   Poista

Ilahdun kommentistasi!