perjantai 1. heinäkuuta 2016

Asuntomessujen ennakkosuosikki

Yksi kesäloman odotetuimmista asioista itselleni on tuleva reissu asuntomessuille. Muutamaan vuoteen en olekaan asuntomessuille päässyt ja vierotusoireitahan tässä jo alkaa olla pahemman kerran. 

Tarkoitus olisi suunnata loman lopussa Seinäjoelle, jonne minua vastaan tulee Vaasassa asuva siskoni. Suunnitelmissa on kiertää yhdessä messuja ja sitten ajella Vaasaan Isokyrön kautta, jossa haluaisimme päästä tutustumaan Kyrö Distillery Companyn tiloihin. Opiskelukaverini on yrityksen toimitusjohtaja ja myös siskoni kavereita on mukana panimon toiminnassa, joten heidän tarinansa kiehtoo erityisen paljon. Vaasassa olisi sitten tarkoitus vielä keksiä jotain kivaa aktiviteettia, mikä on kyllä taattu siskoni superaktiivisen elämäntyylin ja laajan kaveripiirin ansiosta. Varmaan uskotte, että odotan tätä reissua jo tosi paljon?

kuva: keittiömaailma.fi

Ostin tietysti uusimman Deko-lehden heti sen ilmestyttyä, sen perinteisen numeron, jossa esitellään kaikki messukohteet. Ennakkoon tutustumalla voi varmistaa, että näkee itseään kiinnostavat kohteet kunnolla, koska en usko, että ihan jokaista jaksamme ajatuksella kiertää läpi. Ennakkosuosikiksi nousi Keittiömaailman Suola ja pippuri -niminen talo, joka ihastuttaa sävymaailmallaan ja kontrasteillaan. Upea, upea talo. 

Itse asiassa tuo keittiö ei kuitenkaan ole ihan suosikkini, itse korvaisin tumman takaseinämä isoine kaapistoineen jollain kevyemmällä ja vaaleammalla, esim. tummat alakaapistot ja avohyllyjä vaaleaa seinää vasten. Samalla tulisi lisää työskentelytilaa. Viinikaappi nurkassa on myöskin oudosti toteutettu, pistää turhan paljon silmään. 

Mietin myös, että missä ihmeessä tässä talossa sijaitsee liesituuletin? Viiden metrin korkeudessa katossa? Mielenkiintoista nähdä paikan päällä, miten asia on ratkaistu. Lisäksi kiinnitin huomiota aika korkealla killuviin valaisimiin, niin saarekkeen kuin ruokailutilankin osalta. Laskisin niitä hieman, mutta tosiaan kuvien perusteella hieman vaikea sanoa, miten oikeasti toimii.


kuva: keittiömaailma.fi
kuva: tulituote.com

Mutta. Tämä takka. Mieletön! Pakko tallentaa inspiraatiokansioon sen varalta, että pääsisin vielä joskus valitsemaan meillekin takkaa. Varmasti kaunein malli, mitä olen koskaan nähnyt. Reuna toimii penkkinä, mikä on kätevää silloin kun takassa ei pala tuli. 

Lopuksi vielä räpsy Deko-lehden sivuilta. Portaikko on erittäin kaunis ja tykkään hurjasti tuosta portaikkoseinän maalitoteutuksesta, jossa on eri värisiä neliöitä. Olen aika varma, että vastaava toteutus voisi toimia omassakin olkkarissa. Odotan tosi innolla, että pääsen messuille katsastamaan kokonaisuuden livenä.


Messuillahan se sitten selviää, nouseeko ennakkosuosikki oikeaksi suosikiksi vai yllättääkö joku ihan muu kohde. Yleisfiilis Dekon esittelyjen jälkeen on, että näillä messuilla arvostetaan paljon perinteistä suomalaista ja pohjalaista asumista ja tyyliä, mikä on kyllä hieno juttu.

Joko te olette tutustuneet messukohteisiin?

8 kommenttia:

 1. Pitää käydä ostamassa toi uusin Deko ja ihastella asuntomessujen satoa! En ole vielä ihan varma pääsenkö itse paikan päälle tänä vuonna, mieli kyllä tekisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi blogien ja lehtien kautta pääsee aika hyvin kurkistamaan messutarjontaan, vaikka ei itse paikan päälle pääsisi. Olen tätä taktiikkaa hyödyntänyt nyt muutaman vuoden, koska kesällä on niin paljon menoja muutenkin. Mut kiva, että nyt pääsen paikan päälle!

   Poista
 2. Oi, olipa kiva kuulla. Suola ja Pippuri on entisen opiskelukaverini Siken kädenjälkeä. Ja itse asiassa kävin myös vähän jeesimässä kohteen viime silauksen kanssa :)

  VastaaPoista
 3. Jee, odotan jo innolla! ���� Tervetuloa! t. Maiju

  VastaaPoista
 4. Mekin mennään messuilemaan pitkästä aikaa :) Itse ihastuin Pohjanmaa-taloon. Hieman yllätyin miten musta sävymaailma viehätti niin paljon! Olkkarin kaappikellosta en tosin tykkää. Ehkä nähdään Seinäjoella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjanmaa on kyllä upea, uskon et vielä hienompi livenä kuin kuvisa. Olisi kyllä tosi hauska törmätä messuilla! :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi!