keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Pori TOP 5 lapsiperheille

Juuri nyt Pori on täynnä kuhinaa Suomi Areenan ja Pori Jazzien myötä ja turisteja kaupungissa riittää. Itsekin olen sinne suuntaamassa taas viikonloppuna. Itse tykkään kovasti tämän viikon kuhinasta, mutta kannattaa muistaa, että Pori on kiva kohde myös tämän vuosittaisen, vilkkaan tapahtumaviikon ulkopuolella. Erityisesti Porin reissua suosittelen lapsiperheille, sillä mielestäni kaupunki on mukavan rauhallinen, monipuolinen ja maanläheinen ja lasten kanssa voi mennä oikeasti ihan joka paikkaan.  Siksi päätin omistaa tämän postauksen menovinkeille lasten kanssa. 

1. Yyteri

Ykkössijalle pääsee tietysti kaunis, kuuden kilometrin mittainen hiekkaranta Yyteri, joka on lapsiperheen unelmapaikka. Hellepäivänä paikka on tietysti upeimmillaan. Ranta on todella matala ja hieno hiekka jatkuu veden alle saakka, joten uimapaikkana Yyteri on lapsille ihanteellinen. Merivesi ei ole matalassa rannassa myöskään ollenkaan niin kylmää kuin voisi kuvitella, ainakaan lasten mielestä. Lapsiperheet majoittuvat usein ihan vesirajan tuntumaan rakentelemaan hiekkalinnojaan. 


Hellepäivää ei kuitenkaan missään nimessä tarvitse odotella. Yyteri on ympäri vuoden hieno ulkoilukohde, jossa voi huoletta päästää lapset kirmaamaan hiekalla niin paljon kuin sielu sietää. Rannalla tosin tuulee aina, eli lämpimästi kannattaa pukeutua. Talvella Yyteri on muuten huikea pulkkailupaikka, korkeat ja pitkät dyynit tarjoavat mahtavat vauhdit.


Lasten kanssa suosittelen suuntaamaan Kylpylähotellin rantaan. Siellä puolella on matalammat dyynit ja siten lyhyempi kävelymatka itse mestoille. Sinne puolelle rantaa on avattu tänä kesänä myös oikein kiva uusi terassikahvila Helmi. Kävimme testaamassa tarjonnan ja voin suositella! Saatavana on jätskien, pikkupurtavien ja juomien lisäksi pizzoja, burgereita ja myös tekemistä rannalle, esimerkiksi hiekkaleluja. 

Kattoterassilla on ihanaa ottaa aurinkoa ruokailun lomassa, mutta jos sattuukin sateinen ja viileän tuulinen päivä, niin  myös sisätilaa löytyy. Helmi-ravintolan pihassa on pieni leikkipaikka, jossa on liukumäki, kiipeilyteline ja keinut. "Ravintolalaiva" sai täydet pisteet ainakin meidän pikku merirosvoltamme.


2. Kallo

Porin seudulla on paljon hiekkarantoja, mutta hyvin vähän kalliorantoja. Ehkä siksi Mäntyluodossa sijaitseva kallioinen ranta Kallo on saavuttanut nähtävyyden aseman. Kivillä on hauska hyppiä ja testata tasapainoa. Meidän pikku-T:llä alkoivat heti Ninjago-leikit kun kallioille päästiin. 


Mieheni muisteli, että Kallo oli yksi hänen ehdottomista suosikkipaikoistaan lapsena. Itse muistan erityisesti loppukesän lämpimät, myrskyisät päivät. Tyrskyt ovat myrskyssä todella vaikuttavat. Oikein lämpöisen sään sattuessa kalliot ovat tietysti mainio paikka pitää myös piknikiä.3. Yyteri-Preiviikin retkelyreitit 

Aika harva leikki-ikäinen tai isompikaan lapsi motivoituu monien kilometrien lenkistä asfaltilla, mutta luontopoluilla tilanne on ihan eri. Meidänkin 4-vuotias jaksoi viime viikolla juosta pitkospuita pitkin (kyllä, ei siinä malttanut kävellä) melkein viiden kilometrin lenkin ja oli kuulemma ihan mahtavaa. 


Lisätietoja reiteistä löytyy muun muassa täältä.

Retkeilyreitti kiertää Preiviikinlahden ruovikoissa, rantaniityillä, tervaleppälehdoissa, metsissä ja dyyneillä 28 kilometriä.


4. Pelle Hermannin puisto ja Kirjurinluoto

No tietysti listalla sijansa ainsaitsee Suomen hienoin leikkipuisto. Pelle Hermannin puisto on oikeasti todella upea ja suosittelen varaamaan lasten kanssa aikaa kunnolla.


Ainakin merirosvolaiva ja Angry Birds -kiipeilyteline kannattaa tsekata. Kirjurinluodosta löytyy muutakin mukavaa, mm. lintuja, vuohia, kahvila ja tosi kiva liikennepuisto.

Mummi lepuuttaa...
5. Maauimala

Porin keskustan tuntumassa, Isomäessä sijaitsee funkkistyylinen maauimala, joka on remontoitu vanhaa kunnioittaen muutama vuosi sitten. Maauimalassa on ihan matala allas pienille, koululaisten allas, iso ja pieni vesiliukumäki sekä mahtavan pitkä 100 m allas kuntouimareille. Hurjapäille löytyy lisäksi hyppytorni, josta pääsee pomppimaan veteen 10 m korkeuteen asti. Pukutilat ja saunat ovat siistit ja tilavat. Maauimalan kioskille vielä extra-maininta, paljon tarjontaa erittäin sopuisaan hintaan. 

Sisustuksesta ja designista kiinnostuneille suosittelen Maauimalaa, koska 50-luvun yksityiskohdat on kunnostettu ja säilytetty huolella, mielenkiintoista bongattavaa riittää aina kattopaneloinneista kaiteisiin ja piharakennusten yksityiskohtiin.

Valitettavasti en löytänyt mistään koneeltani kansiota, jossa olisi kuvia maauimalasta (muistan kyllä niitä ottaneeni, minne lie kadonneet).

Tässäpä vinkkini. Kivoja Pori-päiviä sinne suuntaan reissaaville!
Jos heräsi kysyttävää, niin autan mielelläni parhaani mukaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!