perjantai 15. heinäkuuta 2016

Portaiden maalaus - kuvat ennen ja jälkeen

Lupasin vielä portaista ennen ja jälkeen -kuvat, joten täältä pesee. En ole erityisemmin fanittanut meidän portaita missään vaiheessa, joten olen myös aika tehokkaasti rajaillut niitä pois sisustuskuvista. Muutaman sentään löysin, joissa portaat näkyvät ja yritin ottaa uudet kuvat samoista kuvakulmista.


Mäntyportaat olivat periaatteessa hieman samaa sävyä kuin tammiparkettimme, mutta käytännössä tilanne oli toinen. Alla olevasta kuvasta näkyy, miten valoisana hetkenä tammilattian sävy on huomattavasti vaaleampi kuin lakattua mäntyä oleva porrasaskelma. Totesin, että tammen sävy elää hyvin voimakkaasti valon mukaan (hyvässä ja pahassa) kun taas mänty ei niinkään.

 
Valkoisena portaat eivät riitele tammilattian sävyn kanssa, missään valaistuksessa. Minulla on hiukan ristiriitainen suhde tähän lattiaan. Toisaalta tykkään, toisaalta en. Olen ymmärtänyt, että monelle tammiparketti on yökötys-kauhistus, minulle se ei ole sitä ollut koskaan. Olen aina rakastanut tammen sävyä ja kun mies valitsi tämän lattian, se oli minulle erittäin OK. 

Kuitenkin jos nyt valitsisin lattiaa uudelleen, päätyisin varmasti vaaleampaan sävyyn, sillä edellisen kodin kokemusten perusteella vaalea lattia lisää niin paljon tilan valoisuutta. Tämän lattian valkolakkaustakin on joskus miehen kanssa ajateltu. Joka tapauksessa nyt kun portaat ovat valkoiset, olen lattiaankin paljon tyytyväisempi.


Yläkerrasta päin katsottuna mäntyinen fiilis oli tosi vahva. Puun oranssiin taittavan sävyn lisäksi runsaat oksakohdat tekivät tunnelmasta turhan mökkihenkisen.

 
Nyt portaikko on yläkerrasta käsin tasaisen valkoinen, kaunis kuin koru. Talvella voisin vaikka kieputtaa koristevalot kaiteen ympärille, sillä nyt portaikkoa tekee oikein mieli korostaa, toisin kuin aiemmin.


Kirjoittelen aika paljon sisustusjuttuja ja suhtaudun aiheeseen hyvinkin intohimoisesti, mutta kotini sisustus on kaukana täydellisestä. Tässä kodissa asuessa olen tehnyt hankintoja ja valintoja, joista osa on ollut hittejä, osa pahoja huteja. Ehkä oma sisustustyylini on ollut hieman murroksessa ja varmasti tekisin tiettyjä valintoja eri tavalla, jos nyt muuttaisimme tähän kotiin. Mutta hei, jos ei koskaan kokeile, ei koskaan erehdy, eikä toisaalta koskaan onnistukaan! Joskus mietin, olenko vain naurettava kun dokumentoin nämä kokeilut tänne blogiin, kun maailma on täynnä täydellisiä sisustusblogeja, mutta enpä voisi juuri nyt kuvitella lopettavanikaan. Joten sorry, näitä hittejä ja huteja on luvassa jatkossakin.

Valkoiset portaat ovat ehdottomasti sillä sisustamisen Jos nyt valitsisin -listalla ja nyt olen ne saanut. Ja olemme kyllä koko perhe hyvin tyytyväisiä.

Hitti. Ehdottomasti.

10 kommenttia:

 1. Upeat portaat maalauksen jälkeen! Meillä on kans vaalea tammilattia (laminaatti) ja olen edelleen todella tyytyväinen valintaan. Mielestäni ajaton.. Mutta joo jos nyt rakentaisin niin hmm... saattaisin haluta jotain muuta lattiamateriaalia. Haha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heini! Joo kyllä sitä aina jotain vaihtelua haluaa... Vanhan kodin lattiaankin olin jotenkin kyllästynyt, vaikka se ihana olikin.

   Poista
 2. Onpa kyllä tosi iso ero! Varsinkin tuo kuva, joka otettu portaiden yläpäästä. Ja kauniit oli portaat luonnossakin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tämä ihan mikään pieni muutos ollut. Ja kiitos paljon! :)

   Poista
 3. Ne hitit ja hudit kuuluu elämään. En lueskele kovin paljon niitä täydellisiä sisustusblogeja, joenkin ne tuntuu tylsiltä :)

  Portaat on todella kauniit, en ihmettele että nautit niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja näihän se on, että ne kuuluu elämään. Veikkaan, että ehkä niille täydellisen oloisillekin sisustusbloggaajille tulee huteja, mutta eipä niitä ulkopuolinen huomaa.

   Poista
 4. On kyllä huima muutos, tosi kauniit nuo valkoiset portaat! Itse en valkoisista kodeista niin välitä, tai siis ovat kyllä kauniita, mutta ei niin mun juttu. Ajattelinkin, että tuleeko kokovalkoisista portaista "tylsät", mutta täytyy myöntää että on kyllä paljon paremmat kuin vanhat. :)

  Tää blogi on kuule siitä just niin kiva, että tässä näkyy elämä ja arki. Koti on elämistä varten ja siihen kuuluukin hitit ja hudit. Täydellisiä "siloiteltuja" sisustusblogeja tosiaan löytyy, mutta niistä puuttuu se särmä, joten rohkeasti vaan lisää hittejä ja huteja. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi. Tuota tylsyyttä taisi mieskin pelätä, mutta nyt on todella tyytyväinen lopputulokseen. Eihän meillä mitenkään kovin valkoinen koti ole vieläkään. :)

   Poista
 5. Tosi hyvältä näyttää ja ihana blogi sinulla. Tällaiset postaukset ovat ihan parhaita ja näistä saa muutkin samojen asioiden kanssa pähkäilevät rohkeutta toteuttaa muutoksia. Itseasiassa samat jutut edessä oman portaikon suhteen :). Maali on jo hommattu valmiiksi - vielä kun saisimme sudittua sen pintaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tosi kivasta kommentistasi, piristi päivää kummasti. Tsemppiä maalaushommaan! Lopputulos kyllä palkitsee.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!