lauantai 22. heinäkuuta 2017

Sisustusinspiraatiota Tokiosta

Japanin reissustamme on jo yli kuukausi aikaa ja vieläkin tuntuu, että olen ihan pää pyörällä siitä, miten vaikuttava matka se olikaan. Kuvia on tosi paljon ja aion niitä täällä blogissakin vielä jakaa. 

Aloitetaan kuitenkin sisustusaiheella eli pääsette kurkistamaan, miltä näytti Tokion sisustusliikkeissä. Tosin tässä nyt alkuun on heti mainittava, että eihän siellä reissussa kovinkaan paljon sisustusliikkeisiin aikaa käytetty, oli niin paljon muuta nähtävää. Muutamaan sentään pääsin kurkistamaan ja nappailemaan myös kuvia.


Japanilaiset pitävät tosi paljon skandinaavisesta muotoilusta ja kyllähän japanilainen muotoilu muistuttaa erittäin paljon skandityyliä. Sisustusliikkeissä näkyi paljon tuttuja design-tuotteita, lähinnä tanskalaisia klassikoita. Myös Artekin huonekaluja ja valaisimia näkyi jonkin verran, etenkin ravintoloiden ja kauppojen sisustuksissa.

Erona skandinaaviseen tyyliin oli kuitenkin selkeästi rohkeampi värien käyttö. Sisustusliikkeissä oli tosi upeasti yhdistelty värejä! Maalattujen seinien ja tekstiilien lisäksi myös huonekaluissa näkyi rohkeitakin sävyjä. Japanilaisten tunnettu rakkaus punaiseen väriin näkyi myös monessa paikassa.Onhan näissä väreissä kyllä ehdottomasti taikaa! Haluaisin itsekin oppia käyttämään värejä, sillä esimerkiksi tässä ihanassa värikkäässä liikkeessä oli aivan upea tunnelma! Rauhallinen ja seesteinen, mutta ei yhtään tylsä.


Viherkasvien käyttö oli ihan omaa luokkaansa! Tokiossa oli tietysti paljon upeita suuria puistoja, mutta niiden lisäksi monissa ostoskeskuksissa ja kaupoissa näkyi valtavia viherseiniä tai muuten vain isoja viherasetelmia.

Alla oleva kuva on oma suosikkini. Tuossa hetkessä oli jotain taianomaista kun suurkaupunki alkoi hämärtyä taustalla. Siniset seinät sopivat tähän miljööseen upeasti. Tumma kirjahylly on tosi tyypillistä japanilaista tyyliä, tykkään siitä kovasti ja haluaisin omaankin kotiin joskus vastaavan.


Löytyihän sieltä sisustusliikkeistä tietysti näitä alla vitriinissä näkyviä hahmojakin. En ole itse näihin kovinkaan paljon perehtynyt, kertokaa ihmeessä, jos tiedätte näiden tarkoituksen kodeissa! Hintaa näillä hauskan näköisillä tyypeillä ainakin oli reilusti.


Tokiossa kukkakaupat ja viherkasvikaupat olivat erikseen. Leikkokukkapisteissä myytiin toinen toistaan kauniimpia kukkia ja viherkasvikaupoissa sitten ihan pelkkää vihreää. Japanilainen ruukkupuutarhatyyli viehättää kyllä suuresti. Otin nämä kuvat ihan meidän hotellin vieressä Ginzan alueella sijaitsevasta viherkasvikaupasta, jossa nämä betoniportaat veivät aina vain ylöspäin. Kasveja taisi olla myynnissä yhteensä viidessä kerroksessa. Aika tyypillistä Tokiota, katutason tilan ollessa kortilla monet liikkeet ja ravintolat jatkuvat ylöspäin. Esimerkiksi "Japanin H&M:n" Uniqlon myymälä Ginzassa käsitti yhteensä 14 kerrosta.


Vaikka moneen sisustusliikkeeseen en ehtinytkään, niin saihan sitä inspiraatiota ihan kaikkialta! Yksi suosikeistani oli Harajukun metroasemalta ihan kivenheiton päässä sijaitseva hyvin skandityylinen kahvila, jonka löysimme sattumalta puiston laidalta. Ei uskoisi, että oltiin ihan suurkaupungin vilinässä kun tätä kuvaa katsoo!


Tämän viimeisen kuvan tyyliä oli muuten paljon Mujissa, joka on ehkä tuttu monelle suomalaisellekin sisustusintoilijalle. Mujissa oli valitettavasti kuvauskielto, jota en uskaltanut lähteä rikkomaan (hirveästi henkilökuntaa paikalla ja japanilaiset ovat vähän jänniä sääntöjensä kanssa). 

Yllätyin kuitenkin itse siitä, miten paljon Mujin valikoimissa oli ihan huonekaluja niiden tunnettujen säilytysratkaisujen ja pientavaran lisäksi. Kaikki huonekalut olivat puuta, sellaista Ikea meets Artek-meininkiä. Nythän syksyn Habitare-messuille on tulossa Mujin pop up -myyntipiste ja yrityksen pääjohtaja Masaaki Kanai pitää messuilla Keynote-puheenvuoron 13.9. Päivä on merkitty kalenteriin ja toivon, että pääsen paikan päälle. En olekaan ennen Habitaressa käynyt ja jo pari vuotta sinne pääsystä haaveillut. Muji antaa yhden erittäin hyvän lisäsyyn varmistaa, etteivät messut jää tällä kertaa pelkäksi haaveeksi.

Mitä fiiliksiä nämä kuvat Tokiosta herättävät? Olisi tosi mukava kuulla!

4 kommenttia:

 1. Toi on kyllä hauska, miten lähellä japanilainen ja skandinaavinen tyyli ovat toisiaan. Tai no, jos ajatellaan perinteistä japanilaista tyyliä, niin tietysti ei niinkään paljon ole, mutta että nykyisin trendit aika samoja. Ah, osasinpa ilmaista itseäni epäselvästi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on tosi hauska! Kyllä siinä perinteisessä tyylissäkin jänniä yhtäläisyyksiä on, vaikka ollaan niin eri puolilta maailmaa. Varmaan ainakin minimalismi ja rakkaus puumateriaaleihin yhdistää japanilaisia ja skandinaaveja.

   Poista
 2. Enpä olisi arvannut että ovat niin rohkeita värien käyttäjiä. Yhdessä kuvassa on yksi suosikkisohvani. Saa käännettyä selkänojan ylös tai alas. Itsekin haluaisin tuonne käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin yllätyin värien käytöstä! Mutta kyllähän ne tuonne hyvin sopivat. Tarkoitatko tuota vaaleanharmaata sohvaa? Se oli livenä ihan älyttömän kaunis.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!