maanantai 17. heinäkuuta 2017

Sisustusvieraissa: Ajaton sisustus

Olen viime aikoina miettinyt aika usein, mistä ajaton sisustus syntyy. Ainakin kerroksellisuudesta, jota on ehkä hieman helpompi luoda hiukan vanhempaan taloon. Erityisesti puutaloissa on omaa viehätystään, joka ei koskaan mene pois muodista. Ajattomaan sisustukseen kuuluvat aidot materiaalit kuten puupaneloinnit seinissä ja katoissa, tiilimuuraukset, tulisijat, parkettilattiat, puiset portaat. Kalusteina toimivat muutamat design-klassikot, jotain vanhaa ja jotain ihan uutta. Vaaleat sävyt, taidetta ja ripaus värejä. Niistä se ajattomuus kai on tehty.


Olen itse tavoitellut jossain määrin ajattomuutta sisustamisessa, mutta en ehkä ole onnistunut siinä kovin hyvin. No, onneksi sisustaminen on elämänmittainen kiva harrastus, jossa voi kehittyä koko ajan. :)

Tajusin näiden eilen napattujen kuvien myötä, että siskoni perheen puutalokoti on aika lailla malliesimerkki ajattomasta tyylistä. Huoleton, rento, värikäs - silti hillitty ja rauhallinen. Erityisesti huomio kiinnittyy vanhaan kakluuniin ja ihanaan, ihanaan, IHANAAN parkettilattiaan.


Joku pitkäaikaisempi lukija saattaa muistaa tämän pöydän! Se oli ennen meillä ruokapöytänä, mutta nykyiseen kotiin pöytä oli auttamatta liian pieni. Onneksi se sai uuden kodin siskoni luota. Tämä pöytä on meidän mummun ja vaarin vanha, 60-luvun Sotkaa. Me aikanaan hioimme sen erittäin tummuneen ja kellastuneen mäntypinnan ja käsittelimme Osmo Colorilla vaaleaksi. Tuli kyllä tosi hyvä!


Millainen on teidän mielestänne ajaton sisustus?

2 kommenttia:

  1. Meilläkin on ollut samannäköinen pöytä☺ Me teetettiin se itse. Pöytälevy oli täyttä koivua ja petsattiin se välillä tummaksi, välillä vaaleaksi. Nyt se lähti tytön opiskelijaboxiin pienemmäksi sahattuna ja tytön toiveiden mukaan - ja hänen itsensä käsittelemänä -valkoiseksi maalattuna. Todella ajaton malli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä ajaton pöytä ja varmasti toimii noissa kaikissa mainitsemissasi tyyleissä. Onnea tytöllesi uuteen opiskelijakotiin!

      Poista

Ilahdun kommentistasi!