sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Värikäs ja vaikuttava Madeira

Madeiran reissustamme on jo kohta kaksi kuukautta, enkä näköjään saa aikaiseksi kirjoittaa kunnollista matkakertomusta. Halusin kuitenkin poimia mielestäni kivoimpia kuvia reissun varrelta, joista toivottavasti välittyy kohteen värikäs, rento ja boheemi fiilis.
Lomakohteena Madeira oli hyvin vaikuttava. Uskomaton luonto, jylhät maisemat, ystävälliset ihmiset, rento tunnelma. Suosittelen Madeiraa etenkin "hyvän olon lomailijoille", sillä saarella on mahtavat mahdollisuudet viettää terveellistä ja sporttista lomaa vaellusten ja värikkään, monipuolisen ruuan merkeissä. Mukaan kannattaa pakata urheilullista vaatetta - lenkkareissa voi mennä ihan mihin vain! Ainakin meidän hotellissa oli myöskin tarjolla päivittäin esimerkiksi joogaa tai vesijumppaa sekä ihana spa-osasto.

Kaunista luontoa osasin odottaa, mutta yllätyin pääkaupungin Funchalin kauneudesta. Tulivuorenrinteisiin rakennettu kaupunki oli aika uskomaton näky. Vanha kaupunki oli tunnelmaltaan taiteellinen ja vaikuttava. Paljon upeita maalauksia rakennusten ovissa ja seinissä. Hieman piilossa olevia terasseja ja rentoja kalaravintoloita. Vehreitä puutarhoja, uskomatonta kukkaloistoa. Viehättäviä putiikkeja, monipuolisia ostoskeskuksia. Kaunis satama, johon pysähtyy valtavia loistoristeilijöitä lähes päivittäin.

Vaikka Funchalin alue on kaunis, niin saaren pohjoispuoli vasta upea olikin. Vesiputouksia oli niin paljon, että niiden ihastelemiseen melkein jo kyllästyi. ;) Henkeäsalpaava vehreys joka puolella. Banaaniviljelmiä oli niin jyrkissä rinteissä, ettei mitenkään voi käsittää, että ne sinne on saatu istutettua ja vieläpä joku jotenkin kerää sadonkin.

Kuvittelin, että pääsisimme koko perhe nauttimaan Levada-vaelluksista, mutta maastot osoittautuivat niin haastaviksi, ettemme uskaltaneet poitsua sinne viedä. Ihan pienten lasten kohde Madeira ei ole senkään takia, että vaunuilla on hankala kulkea mäkisessä maastossa ja kaupunkiympäristössä on paljon portaita. Meillä ei ollut rattaita mukana ollenkaan, mikä oli kyllä oikea ratkaisu, mutta toki poitsua sai sitten jonkin verran kantaa. Pikku-T:n mielestä upeinta reissussa taisivat olla tulivuoren muodostamat luolat, joissa kävimme retkellä.

Sää on Madeiralla hieman arvaamaton ja tuulet usein kovat. Meillekin sattui osittain hieman koleat ja sateiset säät, mutta siitä huolimatta reissu oli kyllä täydellinen ja juuri sitä, mitä lähdimme hakemaan. Yhdessäoloa, hyvää mieltä, kaunista luontoa, elämyksiä. Aurinkoa ja valoa. Täydellinen varaslähtö kesään. Obrigado!

12 kommenttia:

 1. Kylläpä oli kiva postaus! Olen haaveillut kyseisestä lomakohteesta jo reilut kymmenen vuotta, mutta ei olla saatu aikaiseksi lähteä. Ihania kuvia ja maisemia, varmaan ollut mukava loma teillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Suosittelen kyllä, kivan erilainen kohde kuitenkin lyhyen lentomatkan päässä.

   Poista
 2. Kiva blogi täällä. Hupaisaa - kun juuri tänään ajattelin että Madeira voisi olla seuraava matkakohde ja sattumoisin sitten törmäsin tähän postaukseen :D. Ihanat kuvat kerrassaan ♥

  VastaaPoista
 3. Kiva blogi täällä. Hupaisaa - kun juuri tänään ajattelin että Madeira voisi olla seuraava matkakohde ja sattumoisin sitten törmäsin tähän postaukseen :D. Ihanat kuvat kerrassaan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi. Nyt vaan sitten Madeiran reissua suunnittelemaan! Itsekin haluan kyllä joskus uudelleen niin, että pääsen kunnon vaelluksille.

   Poista
 4. Upeita maisemia! Madeira on joskus ollut ajatuksissa, mutta jotenkin unohtunut. Olis hauska kohde sikälikin, kun mieheni puhuu sujuvasti portugalia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sittenhän Madeira olisi tosiaan teille hyvä kohde. Portugali on tosi jännän (ja aika vaikean) kuuloinen kieli.

   Poista
 5. Kerrassaan upean näköistä !!! Hyvä, että loma oli onnistunut. Kaukomailla sitä pääsee vielä paremmin irti arjesta.

  VastaaPoista
 6. Madeira on kyllä hieno matkakohde. Olen ollut kahdesti ja kyllä varmaan vielä kolmannenkin kerran menemme sinne.

  Kauniit kuvat kauniista kohteesta!

  VastaaPoista
 7. Madeira on kyllä hieno matkakohde. Olen ollut kahdesti ja kyllä varmaan vielä kolmannenkin kerran menemme sinne.

  Kauniit kuvat kauniista kohteesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, en yhtään ihmettele, että olette käyneet useamman kerran. :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi!