torstai 2. kesäkuuta 2016

Kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen

Aloin aamulla kyynelehtiä autossa kun radiosta tuli Lidlin mainos, jossa laulettiin Suvivirttä pilasanoilla. Olenkohan ihan terve? Tämä kesäkuu on vaan niin herkkistä aikaa, kaikki on niin järkyttävän kaunista ja on niin onnellinen ja kiitollinen olo valosta, lämmöstä, kesästä. 

Ja kuitenkin minuun iskee myös tietty haikeus. Koululaisten pitkät kesälomat alkavat. Toivoisi, että kaikilla voisi olla ihana, pitkä ja elämyksellinen kesä, mutta se ei ole totuus kaikille. Vanhempien lomat ovat paljon lasten lomia lyhyemmät. Eikä valitettavasti kaikilla siellä kotona ole perustarpeista huolehtiminen samalla tasolla kuin koulussa. Itse kannattaisin lyhyempiä kesälomia, mutta tietystikään resursseja sellaiseen ei ole. Onneksi me saamme tänä kesänä lomailla mukavaan aikaan niin, ettei pikku-T:n tarvitse mennä päivystävään päiväkotiin.


Töissä kevään pahimmat kiireet ovat hellittäneet ja aherruksen vastapainoksi väsy iskee päälle. Syytän väsymyksestä myös uusia treenejäni. Ostin Fustra PT-paketin ja yritän sen avulla korjata kehoni virheasentoja ja löytää ratkaisuja selkäkipuihin. Tosi tehokasta ja tosi rankkaa. Kroppa on kovilla kun sellaisia lihaksia rasitetaan, jotka eivät ole juurikaan tottuneet töihin. Kyllä tämä tästä. Voin kertoa sitten vielä tarkemmin Fustra-kokemuksista ja (toivottavasti myös) tuloksista muutaman viikon kuluttua.


Vanhempani toivat meille viime viikonloppuna pienen, suloisen puun pihaa koristamaan. Ihan kiva, sillä pari vuotta sitten valmistunut rivitalopiha on vielä melko karu, emmekä ole kauheasti saaneet aikaiseksi mitään sille tehdä. Onneksi pidän pelkistetystä meiningistä. ;) Olemme kastelleet tätä pientä pallosyreeniä ahkerasti ja se alkoikin kukkia melkein heti. Tosi kaunis ja herkkä! Kasvaessaan puun pitäisi itsestään muodostua pallomaiseksi.


Meidän pikkuinen piha on kiva, sillä sinne paistaa mukavasti aurinko iltapäivällä ja illalla, mutta aina löytyy myös varjoisia kohtia. Terassi ei siis ole täysin paahteinen. Vaikka pidän kovasti auringosta ja lämmöstä, niin suorassa paisteessa en juurikaan pysty olemaan.


Tänään aloitin lukemaan lehteä auringossa, mutta jo noin vartin jälkeen päätin siirtyä varjoisampaan paikkaan. Ei ihme, etten koskaan ole edes loppukesästä se upeasti ruskettunut leidi... ;)


Miten sun kesäkuu on alkanut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!