sunnuntai 7. elokuuta 2016

Ideoita asuntomessuilta osa 1

Parempi myöhään kuin ei silloinkaan? Asuntomessut päättyivät tänään ja viimein minäkin sain kuviani käytyä läpi ja ajatuksiani hieman jäsenneltyä. Poimintoja ja ideoita kertyi aika paljon ja sen takia jaan messuideat nyt pariin eri postaukseen. 

Kaikki sisustusblogeja seuraavat ovat varmaan jo saaneet kunnon ähkyn asuntomessuista, mutta halusin silti kirjoitella (ainakin itselleni muistiin) ajatuksiani messuilta. Olin messuilla siskoni kanssa, joka etsii parhaillaan hieman isompaa kerrostaloasuntoa, ehkä pintaremontoitavaa sellaista. Itse taas asun tyytyväisenä tässä uudehkossa rivitaloasunnossa, joka ei remonttia kaipaa, mutta toki olen aina innokas kokeilemaan pieniä muutoksia kotona. Näistä lähtökohdista lähdimme messuja kiertelemään, siis hyvin eri näkökulmasta kuin esimerkiksi rakennusprojektia suunnittelevat kävijät.

Suurin positiivinen yllätys messuilla oli itse alue! Lähes jokaisen talon ympärille oli jätetty kaunista metsäaluetta ja upeaa luontoa oli myös hyödynnetty monipuolisesti ikkunanäkymissä. Todella erilainen toteutus kuin vaikkapa Vuoreksen asuntomessut täällä Tampereella, josta suurten ikkunoiden ansiosta pääsi nauttimaan vaikkapa naapurin seinän ihailusta. ;) Tästä aluesuunnittelusta siis suuret pisteet Seinäjoelle. Useimmat talot sulautuivat kauniiseen maisemaan aivan täydellisesti.

Liukuovia näkyi paljon ja ne ovatkin todella käteviä myös väliovien korvikkeina. Säästävät tilaa mukavasti. Tuollainen valkoinen liukuovi on nyt ajankohtainen ja kaunis, ei aina tarvitse olla sitä peiliä. Alla oleva kuva on Lakka Lakeudesta, erittäin kaunis kodinhoitohuone. Tuo tummanharmaa välitila on ihana kaiken valkeuden keskellä.


Lakka Lakeus oli muutenkin sanalla sanoen upea. Se ei ehkä kokonaisuutena iskenyt ihan minun makuhermooni, koska en oikeastaan pidä niin kauheasti ns. luksustyylistä, vaikka toki valkoisuus oli kovin raikasta. Kiinnitin kuitenkin huomiota erittäin kauniiseen kattoon, jossa led-valaistus oli tyylikkäästi upotettuna.


Villa Tango oli todella erilainen kokonaisuus, kaukana modernin simppelistä tyylistä. Ihailin kokonaisuutta, vaikka se ei oman maun mukainen ollutkaan. Minusta asuntomessut ovat kiva paikka myös vähän tarkemmin miettiä, että mikäs se oma sisustustyyli onkaan... Ainakin omalla kohdallani ajatukset omasta tyylistäni vahvistuivat! Siksi kannattaakin kiertää myös niitä kohteita, jotka eivät etukäteen tunnu niin oman tyylisiltä. 

Villa Tangosta bongasin pari kivaa ideaa, ensimmäisenä tämä makuuhuoneen seinäsyvennys, johon on ripustettu kaunis valaisinrykelmä. Kuvittelen vain tuohon meidän simppelin, valkoisen sängyn ja uudet Hay Tray -yöpöydät, ilman verhoja. Kokonaisuus olisi varmasti oikein kiva.


Lisää valaisinideoita tarjosi Villa Tangon lastenhuone, joka oli sisustettu ilmeisesti teini-ikäiselle pojalle. Huoneessa oli muuta taloa simppelimpi tyyli ja siksi se miellyttikin varmaan minua erityisesti. Tummat sävyt näyttävät upeilta ja kiskoon ripustetut riippuvalaisimet ovat veikeä idea. Riippuvalaisinten paikkoja saa helposti vaihdettua tai niiden tilalle voi laittaa vaikka kohdespotit. Mustat verhotangot näyttävät myös todella hyvältä.


Sitten lattioita. Ah, niissä riitti tietysti ihasteltavaa! Yleistunnelmaksi jäi se, että leveä lankku on edelleen in, lämpöiset puunsävyt ovat palaamassa (jos koskaan edes poistuivat) ja Timberwise on ilmeisesti Suomen ainut lattiatoimittaja. ;) No ei nyt sentään, ja kauniitahan heidän lattiansa todellakin ovat. Itsekin valitsisin oikein mielelläni Timberwisen lattian, jos nyt olisin remontoimassa.

Alla näkyvä Jämerä Samsö-talon lattia oli suosikkini messuilla. Kaunis tammiparketti oli ladottu trendikkäästi kalanruotoon. Tässä kodissa oli myös erityisen kauniit matot! Saksalainen Liv Interior oli itselleni ihan uusi tuttavuus ja selailinkin jo ihan täpinöissäni heidän nettikuvastoaan. Todella kauniita malleja.


Sitten taas hieman pihanäkymien fiilistelyjä. Tykkään tuosta ulkovalaisimesta valtavasti, tunnistaako joku merkin? kiitos lukijalleni Caritalle, kyseessä on Airamin Garda -jalkavalaisin.


Sitten vähän kylppäritunnelmaa. Tässä Hartman Koti Ankkurin veskissä ei ole mitään ihmeellistä, se on ajattoman valkoinen ja toimiva - ja juuri siksi aivan ihana.


Ja kyllä vain, tummuus viehättää aina vain. Harman Kodin toinen puoli, HP Parviaisen koti, oli sisustettu varsin dramaattisin sävyin ja minä ihastuin tähän makuuhuoneeseen. Korkea ikkuna on niin tyylikäs tässä kokonaisuudessa.


HP:n pihassa oli nämä hienot aurinkolaverit, tosi tyylikkäät ja kivat!


Messujen pienin koti tarjosi suurta keittiöinspiraatiota (tätä pikkukotia en muuten löytänyt Dekon kohdeluettelosta ollenkaan). Topi Keittiöiden keittiössä oli hauskasti hyödynnetty tila ylös asti, tämä toteutus viehätti minua kovasti avohyllyineen.


Nyt en enää muista, minkä kohteen sauna tässä oli kyseessä, mutta valkoisia kiuaskiviä näkyi paljon. Voi että, tällainen kiuas olisi aivan ihana meillekin! Mieheni on nimittäin hiukan haaveillut laadukkaammasta kiukaasta. Valkoiset kivet luovat tosi ihanaa kylpylätunnelmaa ja tuo taustalla näkyvä kivilaattakin on kovasti mieleeni.


Kaunis ja ihana messuseuralaiseni, kaksossiskoni Maiju. Kiitos seurasta!Tässäpä tämä messujen ensimmäinen osa, toiseen jätin parhaat palat ja omat suosikkini. Palataan siis pian!

7 kommenttia:

 1. Moi! Ulkona oleva jalkavalaisin on Airamin Garda pihavalaisimia.

  VastaaPoista
 2. Kiitos pirteästä messukatsauksesta, taidanpa kurkata noita mattoja tarkemmin! t. Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi! Siellä on kyllä niin upeita mattoja, että... :)

   Poista
 3. Ihana toi kylppäri! (ja kamalaa, että nyt vasta pääsen lukemaan mun suosikkiblogeja, kun aikaa vierähtänyt ihan liikaa..) Asuntomessut olisi kyllä näin aikuisena tosi kiva käyntikohde! Lapsena kuljin siellä isäni mukana enkä tiennyt silloin mitään tylsempää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhih näin ne tilanteet muuttuu! Mä muistan myös, miten järkyttävän tylsinä pidin äitini naistenlehtien sisustusjuttuja joskus aikanaan.

   Poista
 4. There is a chance you are qualified to receive a $500 Ikea Gift Card.

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!