keskiviikko 17. elokuuta 2016

Inspiraatio ja trendit nyt

Nyt mennään tämä viikko todella kovaa blogin ulkopuolella, mahtavan mutta myös aika hurjan jännän työprojektin parissa. Hässäkässäkin ehtii kuitenkin selata hiukan instagramia ja lukea valittuja lemppariblogeja. Inspiraatio ei ole koskaan pahitteeksi. 

Ja sieltähän sitä taas löytyi, inspiraatiota. Aina ihanasta Muoti mielessä -blogista bongasin Ellen upeat kuvat tanskalaisen stylistin Pernille Teisbaekin kodista ja halusin niistä yhden jakaa itsekin.

kuva: elledecoration.se

Tässä kuvassa on nyt niin trendikkäitä elementtejä! Sametti on kova sana tekstiileissä. Itsekin olen nyt täydentänyt meidän tyynyvarastoa ja vaihtanut olkkarissa puuvillatyynynpäälliset tällaiseen pehmeämpään tyyliin, nimenomaan vaaleaan murrettuun keltaiseen.  Jälkikäteen tajusin, että värivalintani olikin trendikäs - tuota sävyä ja materiaalia näkee nyt paljon. Ikeassa näytti olevan uutuutena jopa Hemnes-sarjan huonekaluja tässä keltaisen sävyssä. Pitääkin kuvailla meidän olkkaria keltaisessaan kun vain ehdin. Mutta eikö ole välillä hurjaa, miten sitä poimii trendeistä asioita omaan tyyliinsä ihan tiedostamattaan?

Paimentolaismatot ovat olleet pinnalla jo pari vuotta ja nyt niitä on jo joka toisen mattovalmistajan valikoimissa. Kauniitahan ne ovat, vaikka meille kotiin en tuollaista mattoa osaisi kuvitella. Juuri vähän vanhempaan taloon tai boheemimpaan tyyliin sopii kyllä ihanasti. Simppelit, nahkapäällysteiset nojatuolit (Fritz Hansen PK22?) aiheuttavat sydämentykytystä, samoin sävyihin kauniisti sopiva taide. Art deco-henkinen sohva on erittäin kauniin muotoinen ja väri nyt niin ajankohtainen tummansininen. Ja entäpä nuo värikkäät lasimaljakot! Huh, niiden paluuta en nähnyt tulevan... Nyt on varmasti trenditietoisten kirppiksillä käynyt yllättävä kuhina, kymmenen vuotta sittenhän noista piti päästä kiireesti eroon.

Ja jos saan vielä veikata, niin tummempi lattia palaa trendikartalle tulevien vuosien aikana. Uusissa taloissa tullaan varmasti näkemään vielä paljon vaaleaa lattiaa, mutta vanhojen talojen alkuperäisiä parketteja kunnioitetaan ja kunnostetaan - eikä enää välttämättä valkolakkauksella. Tässäkin Pernillen kodissa on järjettömän kaunis parkettilattia, joka pääsee oikeuksiinsa juuri tuossa tummemmassa sävyssään.

Mitäs te pidätte näistä trendeistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!