tiistai 18. lokakuuta 2016

Hyvästit tummalle seinälle?

Meidän olohuoneen tumma seinä on hieno, oikea katseenvangitsija, mutta noh, todellakin tumma. Jopa kesällä se tuntuu välillä syövän valoa, saati sitten näin pimeänä vuodenaikana. Olenkin jo jonkin aikaa suunnitellut seinän värin vaihtoa, mutta asia on todellakin suunnitteluasteella - mitään päätöksiä en ole saanut aikaiseksi enkä varsinkaan mitään käytännön toteutukseen viittavaa. Ongelmana on tämä viha-rakkaussuhde tummaa seinää kohtaan, näyttäähän se välillä älyttömän hyvältä.


Mutta maaliahan se vain on ja jos vaaleampi ei miellytä, niin takaisin tummaksi on suhteellisen helppo päästä! Kokeilin Tikkurilan sivuilta löytyvällä ohjelmalla muutamaa eri sävyä yllä olevaan kuvaan. Ohjelma ei muuten toiminut minulla PC:llä, mutta iPadilla toimi oikein hienosti. Aika hyvän käsityksen tämänkin kautta saa eri sävyistä, vaikka tietysti taitava kuvankäsittelijä osaisi tehdä vastaavan mockupin hetkessä (itse en harmi kyllä ole sellainen).

Mielestäni seinän sävyn pitäisi olla joku sellainen, joka jo meiltä ennestään löytyy ja on hyväksi havaittu. Meillä on nimittäin aika paljon eri sävyjä (seinät, lattiat, kiintokalusteet, huonekaulut), joten yhtään lisää en nyt tähän kohtaan halua. 

Ensimmäiseksi testiin pääsi makuuhuoneestamme löytyvä Kontiainen. Tykkään tästä sävystä tosi paljon ja se sopii hyvin tammiparkettiin, mutta ehkä se ei toisi ihan toivottua vaalennusta yleisilmeeseen, on kuitenkin melko tumma sävy.Toisena testasin valkoista, Tikkurilan sävyä Paperi. Tätä valkoista on paljon kehuttu bloggaajien keskuudessa, pitäisi olla oikein erityisen kaunis valkoisen sävy. Meillä on kaikki kodin valkoiset seinät (myös portaikon takana oleva seinä) Tikkurilan sävyä Talvi, joten se olisi varmaan paras vaihtoehto myös tähän seinään.Valkoinen väri saisi portaat häipymään taustaansa ja olisi ajattoman valoisa vaihtoehto, mutta olisiko se sittenkin vähän liian tylsä...Viimeisenä vaihtoehtona olisi vaaleanharmaa, hiekkainen Laasti-sävy, joka löytyy valmiiksi olohuoneen vastakkaiselta pianoseinältä. Tämä sävy on toimivaksi ja kauniiksi todettu niin olkkarissa kuin lapsen huoneessa, luonnovalossa ja keinovalossa. Tykkään siitä, että sävy on harmaa, mutta taittaa kuitenkin beigeen - pehmeä ja kotoisa sävy, johon muut kotimme värit yhdistyvät hyvin.
Mieheni kommentoi kuvat nähtyään, että tykkää eniten tuosta meidän nykyisestä. Samaa mieltä oli myös pikku-T. Sanokaa te nyt pliis jotain muuta. ;) Ei vaan, ihan rehellisiä mielipiteitä toivon, mikä näistä olisi paras vai pysytäänkö tummassa ja nautitaan hämyisestä tunnelmasta?

13 kommenttia:

 1. Pysykää tummassa! Todella tyylikäs ja moderni väri. Korostaa nätisti teidän vaaleita huonekaluja. Me maalattiin meidän telkkuseinä just tuolla Laastilla ja ai että mä rakastan sitä väriä! Mutta oisin ehdottomasti ton tumman kannalla silti... Meillä vaan ei se mahdollinen kun lattia on piruvie niin tumma :( Anyways, ei enää valkoisia seiniä meille kun niitä vasten listat ja muut näyttää aivan keltaisille. ps. mistä olet ostanut tuon aiemmassa tekstissä nähdyn rautalangasta taitellun "dreambig" koristeen :) pps. olen aivan koukuttunut blogiisi ja varsinkin kotiinne! Kotinne on aivan täydellinen skandinaavisen moderni ihanuus. Perfect. Terkuin, T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos aivan ihanasta kommentista! Itsehän omasta kodista löytää kaikkea epätäydellistä ja keskittyy muutosta kaipaaviin juttuihin. ;) Valkoisen värin kanssa on kyllä omat haasteensa. Jos käyttää ihan maalarinvalkoista, niin sehän taittaa hiukan harmaaseen ja listavalkoinen on taas hiukan vaniljainen sävy, ne eivät kauhean hyvin sovi yhteen. Nythän Tikkurila on kehittänyt sisäseinien uuden valkoisen värin nimeltä Tikkurilan valkoinen, joka on nimenomaan suunniteltu listojen ja ovien sävyyn sopivaksi. Itsellä ei ole vielä kokemusta, mutta kuulostaa hyvältä.

   Laasti on kyllä vaan niin kaunis sävy. Vaalea, mutta ei liian pliisu!

   Dream Big -koriste on äitini tuliainen vuosien takaa, en valitettavasti osaa vinkata, mistä näitä voisi nyt saada.

   Poista
 2. Ääni nykyiselle seinälle! Siinä on luonnetta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos äänestä, onhan tuo toki vähän rohkeampi valinta kuin ihan vaalea.

   Poista
 3. Kyllä munkin ääni menee nykyiselle! Vaikka myös tuo valkoinen olisi tosi kaunis. Mutta sit se olis... no, valkoinen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei kiva kuulla, että kannatatte nykyistä, sehän olisi toki se helpoin vaihtoehto :) Valkoinen on kyllä vähän liian tylsä meille, niin pelkään.

   Poista
 4. Mielestäni paras olisi joko nykyinen tai sitten tuo ensimmäinen eli uusista vaihtoehdoista tummin. :)


  -MD

  VastaaPoista
 5. Nykyinen on kyllä tyylikäs, mutta paras olisi mun mielestä Laasti. Antaa vähän väriä olematta pliisu, mutta kuitenkin selvästi valoisampi kuin nykyinen. - Salmiakkityttö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä olen myös nyt Laastin kannalla. Hyväksi havaittu sävy, eikä vaaleudesta huolimatta tosiaankaan tylsä.

   Poista
 6. Mun mielestä Paperi on ihanan raikas. Ja toisi ainakin valoa ja vaaleutta tilaan.

  VastaaPoista
 7. Mun mielestä Paperi on ihanan raikas. Ja toisi ainakin valoa ja vaaleutta tilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen on kyllä aina niin raikas ja maksimoi valon määrän. :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi!