sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Sisustajan jouluvinkit Tampereella

Huomenna alkaa jo jouluviikko! Jos kalenterissasi on hiukan vapaata ja liikut Tampereen suunnalla, niin tässäpä muutama pieni vinkki katsastamisen arvoisista kohteista.


- Joulutori: Perinteinen Keskustorin Joulutori on avoinna 22.12. asti. Torilla on ihana tunnelma ja kojuista voi tehdä herkku- sekä käsityöostoksia.

- DomDom: Yksi suosikkiliikkeistäni Tampereella. Aina jotain uutta ja innostavaa. Juuri nyt joulukoristevalikoima on ihan huikea, paljon kaikkea kivaa pientä paketteihin käärittävää. Itse ihastuin uuden merkin Zone Denmarkin käytännöllisiin keittiö- ja kylpyhuonetuotteisiin (oikealla yläkulmassa). Kauniin yksinkertainen talouspaperirullateline tai saippuapumppu olisi tervetullut piristys omaankin keittiöön.

- SisustusID: Upeita design-klassikoita suosiva sisustusliike on saanut uudet, ilmavat tilat ja valikoimista löytyvät nyt myös Kitzenin tyylikkäät keittiöt. SisustusID:n valikoimista löytyvät oikeastaan kaikki omat lempparimerkit Artekista Muutoon ja kaikkea siltä väliltä. Juuri nyt oli hyvässä alessa mm. Vippin poistuvia tuotteita. Samoissa tiloissa palvelee myös erittäin inspiroiva, moderniin tyyliin luottava kukkakauppa Mehitähti. 

- Pop up Taide Joulupuoti Aleksis Kiven kadulla: Jo viime vuonna hehkutin tätä ihanaa taideputiikkia, mutta nyt pop up -myyntinäyttely on vielä selvästi upeampi uusissa tiloissaan. Pirkanmaalaisten taiteilijoiden moderneja töitä mukavassa tunnelmassa. Plussaa siitä, että tosi monet työt on jo valmiiksi kauniisti kehystetty, mikä säästää ostajan vaivaa (ja rahaa!) ja auttaa ainakin minua hahmottamaan työn mittasuhteita ja roolia sisustuksessa huomattavasti paremmin kuin kehystämätön työ. Oli ilo huomata, että ainakin tänään putiikilla kävi kova kuhina. Itse ihastuin erityisesti kahteen kuvataiteilija Marianne Laitin mustavalkoiseen työhön ja oli mukavaa myös jutella hänen kanssaan paikan päällä. (Tosin tiedän taiteesta tai varsinkin tekniikoista niin vähän, että tuntui, etten osaa kommentoida mitään järkevää :D) Ostopäätöstä en näin nopeasti pystynyt tekemään, mutta onhan tässä vielä muutama päivä harkinta-aikaa, sillä taidepuoti palvelee 23.12. asti.

- Kehräsaaren pikkuputiikit:  Tykkään kävellä Kehräsaaren läpi aina, mutta etenkin jouluna. Näistä pikkuputiikeista tulee aina mieleen ensimmäinen jouluni Tampereella (jo kahdeksan vuotta sitten, huhhuh) ja siitä asti niissä kiertely on kuulunut jouluperinteisiini. 

#supportyourlocal

3 kommenttia:

  1. Samat suosikit ovat omiakin suosikkeja. Lisäksi niihin kuuluu Sokos ja Stockmann ja koko hämeenkatu päästä päähän. Hyvää joulua teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen muuten kans aina tykännyt pienempien kivijalkaputiikkien ohella hirveästi tavarataloista! Niissä on ihan oma tunnelmansa ja tosi kiva kierrellä, paljon kivempi kuin ostoskeskuksissa. Sokos & Stockmann ovat kyllä huippuja. Mutta Hämeenkadun varrella kävelemisestä mä en tykkää, kaipaan kävelykatua... ;)

      Poista

Ilahdun kommentistasi!