torstai 14. syyskuuta 2017

Haaste: Sisusta pienellä budjetilla

Olette ehkä huomanneet, että sisustusblogeissa on kiertänyt haaste jakaa ideoita pikkurahalla sisustamiseen. Haaste lähti tällä kertaa minulta ja olen todella iloinen, että se on otettu niin lämpimästi vastaan ja moni on aiheesta innostunut kirjoittamaan. Meille sisustusintoilijoillehan tämä on varmasti tuttu aihe, sillä ainahan se sisustus on mielessä, vaikka suunniteltu budjetti olisi jo ajat sitten ylitetty.

Mitkä ovat mielestäsi parhaat edulliset tai jopa ilmaiset keinot lisätä kodin kauneutta ja viihtyisyyttä? 
Nyt jakoon pienet niksit ja parhaat pihistelyideat.

Haasteeseen ehtii osallistua koko syyskuun ajan. Lokakuun alussa tulen julkaisemaan koontipostauksen, jossa jaan linkin kaikkiin blogipostauksiin sekä valitsen omat suosikkini vinkeistä. Mikäli yhtään tuntuu siltä, että haluaisit napata haasteen omaankin blogiisi, tee se ja huikkaa kommenttiboksissa asiasta. Olisi aivan mahtavaa saada oikein iso porukka tähän mukaan!

Mutta, se siitä esipuheesta, eiköhän ole omien vinkkieni aika. Nämä on vuosien varrella moneen kertaan testattu ja hyviksi havaittu, voin siis kerrankin jakaa neuvoja ihan hyvillä mielin. ;)Vaihtelua tekstiileillä

Kyllähän meitä sisustusintoilijoita itseäkin usein naurattaa sohvatyynyjen, torkkupeittojen ja muiden tekstiilien määrät kaapeissa ja ainaiset uudet järkisyin perustellut hankinnat, mutta hei - mikä olisi helpompi ja edullisempi tapa saada vaihtelua kotiin? Pelkästään värikkäät tyynynpäälliset tuovat ihan eri fiiliksen tilaan kuin pelkistetty mustavalkoisuus.

Itse tykkään vaihdella tyynyjen, vilttien ja myös mattojen paikkoja huoneesta toiseen, sillä saa tosi paljon vaihtelua aikaan, eikä maksa mitään.
 

Säilytä kauniisti

Säilytys on itselleni kauniin kodin perusasia. Kaikki lähtee siitä, että jokaisella tavaralla on paikkansa. Koska jossain niitä kamoja on säilytettävä joka tapauksessa, niin yhtä hyvin sen voi tehdä kauniisti. Erilaiset säilytyskorit ovat kiva tapa tuoda vaihtelua sisustukseen ja ainakin itselleni on joka kerta piristävää avata kaappi, jos sen sisuksista löytyy jotain visuaalisesti viehättävää. Esimerkkinä kuvan maustepurkit, jotka ovat ihan edullisinta mahdollista Ikean mallia, mutta olleet jo vuosia todella toimivat ja nätit.

Yksi säilytykseen liittyvä idea on muuten sekin, että saippua- ja kosmetiikkapurkeista saa huomattavasti kauniimmat kun repii rumat etiketit pois ja korvaa ne vaikkapa juuri dymolla kirjoitetuilla teksteillä. Yleensä etiketit lähtevät oikein nätisti muovipulloista irti lämpimän veden alla. Monet kosmetiikkapurnukat ovat itse asiassa oikein kauniin mallisia kun riemunkirjavista logoista ja tuoteselosteista pääsee eroon.
Sisusta seinillä

Seinillä sisustamisella saa todella helposti ilmettä kotiin. Printtejä saa monesta paikasta pikkurahalla, postikortit ovat myös halpoja ja usein mainioita kehystettyinä. Kivoimmat kuvat voi teettää ja laittaa kehyksiin, minun kokemukseni mukaan edulliset kehykset ovat oikein toimivia. Toki tärkeimpiä kuvia ja taidetta olen kehystyttänyt ammattilaisella - sekin on tarkan markan sisustajan kannalta järkevää, sillä niin ne pysyvät kunnossa ja säilyttävät arvonsa paremmin.

Jos yhtään osaa maalata tai piirtää, taidetta on edullista tehdä kotiin - tai ehkä lähipiiristä löytyy taitavia tekijöitä. Lasten maalaukset ja piirustukset ainakin ansaitsevat ehdottomasti päästä esille kotona.


Design-tapetit ovat arvokkaita, mutta mitä jos toisit palan lempisuunnittelijasi luomusta seinälle taulun muodossa? Itse tilasin juuri tapettinäytteitä Arne Jacobsenin suunnitteleman Trapez-tapetin eri sävyistä ja sain niistä kauniita tauluja. 

Parasta on se, että printtejä ja kuvia vaihtamalla vaihtelunhaluinen sisustaja saa edullisesti aika isonkin muutoksen aikaan kotona.


Materiaaleja luonnosta

Tässä voisin itse kehittyä paljonkin - luonnosta löytää sisustukseen ihania materiaaleja. Keräsimme lomareissulta pojan kanssa Kivi-tuikkulyhdyn sisällä näkyvät kivet ja ne ilahduttavat joka päivä olemassaolollaan. Niiden kanssa on syntynyt myös paljon leikkejä ja on muisteltu matkaa. Ja minusta ne myös näyttävät tosi hyvältä, jopa ylelliseltä tuossa tuikkulyhdyssään.Uudista maalilla

Onhan se ihan uskomatonta, mitä muutama kerros maalia saa aikaan! Tilan tunnelma muuttuu ihan täysin. Meidän portaiden uusiminen kokonaan olisi maksanut todella moninkertaisesti sen, mitä maalaaminen maksoi. Olen uudistanut myös muutamia huonekaluja maalaamalla, pienilläkin asioilla saa paljon muutosta ilmeeseen kuten maalaamalla nojatuolin jalat. Kannattaa muuten muistaa maalausasioissa myös kotitalousvähennys! Ammattimaalarit tekevät upeaa jälkeä, eikä hinta vähennysten jälkeen ole mahdoton ollenkaan.


Panosta laatuun, säästä ja hyödynnä alennukset

Viimeisenä ja varmastikin itselleni tärkeimpänä vinkkinä on laatuun panostaminen. Se ei välttämättä tarkoita kallista tuotetta, toimivaa kylläkin. Jos tuote vaikuttaa jo uutena heppoiselta tai materiaali nukkaantuvalta, älä osta sitä.  Tsekkaa materiaalilaput, panosta pestäviin aitoihin luonnonmateriaaleihin ja laadukkaaseen käsityöhön. Älä tee kompromisseja, se tulee pitkällä tähtäimellä kaikken kalleimmaksi. Terveisin nimimerkki "kokemusta valitettavasti on".

Mieti, voitko hankkia jatkettavaa sarjaa, joka muuntuu tuleviin tarpeisiin ja säästää jatkossa rahaa. Esimerkiksi Lundian ja Muuramen huonekaluissa on tämä mahtava mahdollisuus, koska mitoitukset ja mallistot pysyvät samoina vuodesta toiseen.

Olen tehnyt todella hyviä materiaalilöytöjä ja laadukkaita hankintoja edullisista ketjumyymälöistä. Välillä kuitenkin sisustusunelman toteutuminen on vaatinut hieman arvokkaamman tuotteen ostamista. Silloin olen säästänyt ja suunnitellut hankintaa tosi tarkkaan sekä tietysti kytännyt alennuksia. Kampanjoita todella kannattaa seurata, niiden avulla voi säästää paljon.

Ihania ja edullisia sisustushetkiä syksyyn!

9 kommenttia:

 1. Kiitos hyvistä vinkeistä!Ainakin kivituikku ja kivet -kombo lähtee kokeiluun. :) Saanko kysyä, mistä on peräisin tuo kuvassa näkyvä metallinvärinen spottivalo sängyn yläpuolella hyllyn reunassa? Juuri sellaista olen etsinyt.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, onpa kiva kuulla, että pidit postauksesta. Ja ilman muuta saa kysyä, valaisin on Artemiden Tolomeo Micro Pinza. Aivan ihana valaisin!

   Poista
 2. Hyvät junkit! Tuo säilytysjuttu lähtee kokeilujn! Mäkin postailin justiinsa https://villavalko.blogspot.fi/2017/09/sisusta-minibudjetilla-5-vinkkia.html?m=1

  VastaaPoista
 3. Heippa! Oliko tää haaste ihan kaikille bloggaajille tarkoitettu, vai vain jonkun tietyn sisustusryhmän bloggaajille? Lähinnä, kun joistain blogeist sai sellaisen käsityksen, että olisi vain jollekin tietylle porukalle. Jos on kaikille avoin, niin mä voisin osallistua tähän haasteeseen mun blogin kanssa. Tää haaste oli niin mielenkiintoinen ja just meidän sisustus juttuihin sopiva. Sisustus kun on mun intohimo ja voisin kutsua sitä ihan jopa harrastukseksi. Iloista alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Hanna ja kiitos kommentista! Alun perin haaste on lähtenyt sisustusbloggaajien pienestä ryhmästä, mutta sen voi ilman muuta napata mukaan blogiinsa muutenkin. Olisi tosi kiva, jos osallistut! Ja erittäin kiva kuulla, että aihe on mielenkiintoinen - mulla oli ihan oma lehmä ojassa tämän kanssa, koska sisustus on niin iso intohimo ja rakas harrastus, että kaipaan itse niitä pienen budjetin vinkkejä lähes joka kuukausi. :) Ihanaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 4. Tämä on hyvä idea kaikille sisustusharrastajille;vinkkejä pienellä budjetilla iloa kotiin.Käyn muidenkin blogit lukemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos kommentista ja antoisia hetkiä postausten parissa! Tsekkaa myös mun koontipostaus sitten heti lokakuun alussa.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!