sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Sunnuntai on sisustuspäivä

Tykkään sunnuntaista ja sateesta. On lupa käpertyä kotiin, olla ilman meikkiä, kokkailla pitkän kaavan mukaan - ja sisustaa. Minulle sunnuntai on usein se päivä viikosta, jolloin järjestelen paikkoja ja samalla tulee siirreltyä pikkutavaroita, vaihdeltua tekstiilejä ja fiilisteltyä omaa kotia.

Maanantait ovat mulle nykyään vähän hankalia päiviä ja olen yrittänyt miettiä tapoja, jotka tekevät viikon aloituksesta kevyemmän. Sen olen ainakin huomannut, että arkeen paluu tuntuu paljon pehmeämmältä juuri siivotussa kodissa. Sunnuntaina kannattaa myös kokata reilummin, niin on monipuolista ruokaa odottamassa alkuviikon työ- ja päiväkotipäivien jälkeen. Sunnuntaisin yritän myös aina päästä joogaan tai lenkille, koska silloin nukun paremmin. Eikä maanantai-iltana kuitenkaan tee mieli lähteä minnekään, voi käpertyä hyvällä omatunnolla kotiin.


Meillä on tosi vähän mahdollisuuksia vaihdella huonekalujen paikkoja, kiitos esimerkiksi tuon kuvissa näkyvän möhkäleen eli pianon. Mutta onneksi pienilläkin jutuilla saa vaihtelua aikaan. Meillä paikkoja vaihtavat etenkin valaisimet, kynttilälyhdyt ja tyynyt. Joskus mies nauraa, että tullessaan harrastuksista kotiin hän voi aina "etsiä kuvasta 5 virhettä". Täytyy antaa tunnustusta herralle, että hän myös vuosien varrella harjaantunut näiden muutosten bongaamisessa kiitettävästi. Enää ei mene viikkoa siihen, että uusi tyynynpäällinen huomataan. 


Näissä kuvissa näkyy mun suosikkimaalisävy, Tikkurilan Laasti. Se on tosi monipuolinen vaalea greige sävy. Meidän olkkarissa se on hyvä tausta niin valkoiselle ruokailuryhmälle ja pianolle kuin mustille yksityiskohdille ja eri metallinsävyille. 

Maanläheiset ruskean ja beigen sävyt ovat tänä syksynä vahvasti muodissa. Meillä niitä on ollut aina ja huomasinkin, että tuo vuosia sitten Prismasta ostamani keraaminen ruukku on nyt erittäin ajankohtainen. Siinä on tuollaista trendikästä rosoisuutta ja epätäydellisyyttä myös.


En tiedä teistä, mutta mun mielestä rosoisuus, maanläheisyys ja epätäydellisyys ovat aika kivoja trendejä. Ihan maanantaista sunnuntaihin asti. Pidetään niistä kiinni.

2 kommenttia:

  1. Heippa, ihanalta näyttää teidän koti! Mistähän mahtaa olla tuo kaunis kultainen kello? T Jenni

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!