perjantai 5. huhtikuuta 2013

Keväiseen ulkoiluun

Aurinko on hellinyt meitä koko viikon ja lumi sulaa vauhdilla! Me ollaankin siirrytty ulkoiluvermeissä pikkuisen keväisemmälle linjalle. 

Tämän pojan välikausipuvun kanssa kaikki lähti siitä kun ostin tuon Polarn o. Pyretin pipon ja liian suureksi osoittautuneen NameIt:n turkoosin haalarin, jonka sitten palautin. Turkoosi-vihreä värimaailma jäi kuitenkin mieleen ja kun kirpparilla tuli vastaan käyttämätön vihreä PoPin välikausitakki, niin pakkohan se oli kotiuttaa. Takki on tosi kiva eikä haittaa, että koko on vähän reilu, istuu silti hyvin päällä. Nuo hihojen kiristyssysteemit ovat todella käytännölliset ja myös kaulus on muotoiltu hyvin niin, että se tulee melko korkealle suojaten niskaa ja kaulaa, mutta ei hankaa lapsen poskia. Takki on useamman vuoden takaista mallistoa, mutta sävy menee täysin yhteen tuon tämän kevään pipon kanssa.

Takin hankinta aiheutti sitten pienen lumipalloefektin, sillä pitihän pukuun housutkin saada. Turkoosit kuorihousut ovat PoPin tämän kevään mallistoa ja mielestäni tuo sävy on aivan ihana! Housuihin ei otettu juurikaan kasvunvaraa, jotta pojalla olisi helpompi harjoitella liikkumista ulkona, joten saa nähdä kuinka nopeasti ne jäävät pieneksi. Noh, voin sitten myydä ne eteenpäin kirpparilla, noiden kamppeiden jälleenmyyntiarvo tuntuu olevan vähintäänkin hyvä. Eikä ihme, niin hyvin suunniteltuja ja ulkonäöltään ajattomia tuntuvat olevan. Itse tykkään aika pitkälti yksivärisistä ulkovaatteista, koska kuoseihin kyllästyy ja ne alkavat nopeammin näyttää "vanhoilta".


Kaksiosainen puku on osoittautunut tähän mennessä yllättävän käytännölliseksi. Esimerkiksi kaupassa voi ottaa takkia pois ja erilaisilla välikerroksilla (villaa, fleeceä) pystyy säätelemään puvun lämpöisyyttä. Ja osiahan voi käyttää erikseen, esim. housuja pelkän fleecetakin kanssa tai takkia farkkujen seurana. Ylipäätään uskon, että lämpimällä väliasulla tämä puku on vähintäänkin yhtä lämmin kuin äitiyspakkauksen toppahaalari, joka ei pidä ollenkaan vettä ja aika huonosti tuultakin. Mutta joo, kyllähän yksiosainen haalari on käytännöllisyydessä aika ässä ja etsinnässä onkin pojalle vielä sellainen ohuempi "kesähaalari" tämän puvun lisäksi.

Kuvassa näkyvät raidalliset lapaset ovat Villervallan ja punapohjainen pipo joululahjaksi saatu Marimekko. Superfitin vihreät ensikengät löysin hyvään hintaan Sokoksen 3+1-päiviltä. Voi olla, että näiden lisäksi poitsu tarvitsee vielä jotkut kurakäsineet, mutta en ole kiirehtinyt sen kanssa, koska vielä ulkoillaan aika pitkälti rattaissa istuen.


No niin, jos lapset ulkoilevat viimeisen päälle teknisissä vaatteissa, niin eivät kai äiditkään voi hengailla leikkipuistossa missään kaupunkikamppeissa? Olen tehnyt itsellenikin kevätulkoiluun kivan (ale)hankinnan, nimittäin tuon Peak Performancen sinisen Protec-takin. Materiaali on kivan ohutta ja pitäisi olla veden- ja tuulenpitävä sekä hyvin hengittävä. Plussaa hyvin suojaavasta hupusta.

Alla vielä todistusaineistoa siitä, että ulkona on uusissa kamppeissa oltu. T on kyllä hassu, ei ymmärrä vielä ollenkaan, että ulkovaatteissakin voi liikkua. Kököttää paikallaan kuin patsas, mihin hänet sitten asettaakin. Niinpä jatketaan sitä rattaissa istuskelua ja nautitaan siitä, voi olla että tätä rauhaisaa ulkoiluvaihetta tulee vielä jossain kohtaa ikävä...


Nyt mielessä alkaa kuitenkin olla ihan muut jutut kuin ulkoiluvaatteet, nimittäin valmistaudun pikku hiljaa tyttöjen viikonloppuun. Laukkuun siis pakataan tuulitakin sijaan hippamekko ja korkkarit... :) Palataan ensi viikolla!

P.S. Hullujen Päivien kuvasto tuli tänään ja keskiviikkona näyttäisi olevan tosi hyvä tarjous Emmaljunga Scooter-rattaista jalkapeitteen kera. Värikin on ihan hieno, harmaa mustalla rungolla. Tuohon hintaan on kyllä erinomainen hankinta, tosi kevyet rattaat työntää ja kulkevat sohjossakin vaivatta.

4 kommenttia:

  1. Ihanan värinen tuo sinun takki! Kyllä T:kin varmasti innostuu ulkona liikkumisesta kun vielä ilmat lämpenee ja vaatekerroksia saa vähennettyä.

    Meillä on kanssa siirrytty välikausivaatteisiin tytöllä, kun lämmin talvihaalari alkoi vaikuttaa turhan paksulta. Välikausihaalari ja tarvittaessa villapuku alle on olleet nyt hyvä yhdistelmä pihalla. Lisäksi tytölle on PoP:in windfleecetakki, jonka ostin myös kirpparilta ja on kyllä tosi siisti, vaikka ilmeisesti kaksi kautta käytetty. Sen pariksi on Molokidsin housut, jotka on vaan vielä vähän turhankin reilut, kun äidin arviokyky vähän petti :D. No, menevät sitten syksynkin... Tuntuu, että on ihan hyvä olla sekä haalari pihaleikkeihin ja viileämmille ja märille keleille ja takki ja housut kauppareissuille ja lämpimämmille keleille loppukevääseen, kun niitä voi sitten yhdistellä huppariin, kevyempiin housuihin jne. Eikä tarvitse sitten kurapolvisessa haalarissa aina liikkua :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, itsekin tykkään takin väristä. Luulin tilanneeni turkoosin, mutta se onkin enemmän sininen = parempi. :)

      Mä olen miettinyt kans, että tuo Popin windfleece voisi olla hyvä hankinta. Täytyy katsella käytettynä, jos vaikka syksylle hommaisi sellaisen. Meillä oli viime syksynä samaa matskua se vauvahaalari ja oli tosi huippu, tykkäsin kovasti. Kannoin syksyllä pojua paljon Manducassa ja siinä oli kiva kun matsku oli tuulenpitävää haalarissa.

      Varmasti tuossa teidän tytön iässä jo tarvitsee eri haalareita/asuja eri tilanteisiin. Takki on just siitä hyvä kun se yleensä pysyy vähän paremmin siistinä kuin housut.

      Poista
  2. Oi, oikein ihanaa viikonloppua Zubille!

    Ja wau, kuinka tyylikäs ja raikas pikku mies! Ihanat ja niin yhteensopivat vaatteet, kyllä on panostettu! :D

    Meidän neiti on vielä helppo tapaus, kun hänelle riittää halpa ja ei-tekninen keväthaalari, joka kylläkin roikkuu vielä lappuineen henkarissa. ;)

    Mutta 3-vuotias! Virallinen talvihaalari ei sentään ole enää käytössä, vaan nyt on kirppikseltä ostettu vanha ja kulunut talvihaalari, jota nimitämme rapahaalariksi. Nimi johtuu siitä, että sitä voi huoletta käyttää rapaisimmillakin keleillä eikä äidin sydäntä kylmää. 3-vuotias inhoaa (liian lievä ilmaus) ulkovaatepukemista, joten emme missään tapauksessa voi käyttää välivaatteita + ulkovaatteita + mahdollisia kuravaatteita. Vanha toppahaalari = välivaatteet + välikausihaalari eli säästymme yhdeltä kerrokselta. Leikit painottuvat kovasti maahan, joka on vielä näillä keleillä kylmä. Puisto on märkääkin märempi, joten siellä on pakko olla kunnon kurakamppeet, kun tekninen ei riitä.

    Kun ilmat lämpenevät, pojalla on kaksi välikausihaalaria: virallinen kaupasta uutena ostettu ja taas kirppiksen rapavälikausihaalari. Virallinen on nyt ensi kertaa Lassien Suprafill, jonka kanssa ei pitäisi tarvita erikseen kurahousuja. Testaamme, miten toimii. Sitten on vielä siistimpiin kaupunkiolosuhteisiin takki ja housut. Plus niitä ulkoiluhousuja on monet muutkin lisäksi, koska niitä kastuu ja sotkeentuu aivan uskomatonta vauhtia. Joidenkin pitää kestää säätä, joidenkin pitää taas sopia lämpimämmälle kelille ja olla hiostamattomat, joidenkin pitää olla liukumattomat pyöräilyä varten ja sitten tarvitaan vain paljon vara- ja varanvarahousuja. ;) Takkejakin taidetaan tarvita useampia, nyt kun muistelen viime syksyä.

    Kenkiä tarvitaan myös aika monet: nyt on vielä talvikumpparit, seuraavaksi kumpparit, goretex-lenkkarit ja kevyet lenkkarit, sandaalit ja Crocsit. Siis ihan vähintään, koska tuosta puuttuu vielä ne siistit kaupunkikengät. :D

    Että en mä enää ihmettelekään, miksi meidän kolmion eteinen on kuin ammuttu täyteen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, onpas aikamoinen lista eri vaatteita! Mutta voin kyllä kuvitella, että just noin paljon niitä tuossa iässä tarvitaan. Nyt on vielä helppoa kun joku yksi puku riittää... Sitten vielä kun lapsi on päiväkodissa, niin pukuja tarvii olla ehkä vieläkin enemmän...?

      T ei myöskään rakasta pukemista (liian lievä ilmaus :D), joten toppahaalari on kyllä hyvä kun sinne ei tarvita niin paljon välikerroksia ja on sekin meillä vielä käytössä toki. Tosin hän ei vedä tuosta kaksiosaisen puvun pukemisesta raivareita samalla tavalla kuin haalarista - ilmeisesti selälleen meneminen on se pahin osuus. T ei vielä seiso niin tukevasti, että saisi haalarin seisaaltaan puettua.

      Onneksi on kirppikset, eihän noita kaikkia kamppeita voisi uutena ostaa. Ja jos lapsi rymyää kovasti, niin ehkä en minäkään panostaisi kovin kalliisiin merkkeihin. Nyt on vielä hyvä kun tietää, että nuo PoPit pysyvät kohtuu siistissä kunnossa, jolloin jälleenmyyntiarvoa jää ihan mukavasti.

      Kylläpäs sitä tekstiä saa tulemaan tästäkin aiheesta. ;) Mutta nyt pitää kiiruhtaa VR:n hellään huomaan!!

      Poista

Ilahdun kommentistasi!