tiistai 6. syyskuuta 2016

Sisustusvieraissa: Kyrö Distillery Company

Syyskuisen, viileän tiistaiaamun iloksi on ihan OK palata hiukan heinäkuuhun ja kesälomatunnelmiin, eikö? Ehdin nimittäin vihdoin viime viikonloppuna käymään läpi kuvat erittäin inspiroivasta paikasta, Kyrö Distillery Companysta, jossa vierailin siskoni kanssa asuntomessureissun yhteydessä.


Ja todellakin, inspiraatiota tämä vanha meijerirakennus tarjosi ihan roppakaupalla!


Tislaamon tarinahan on todella kiehtova. Viisi kaverusta, saunailta, unelma. Rakkaus ja kunnioitus suomalaisia raaka-aineita kohtaan. Toteutus, jota monet varmasti kuvailivat alussa hulluksi. Sijainti, joka vaikuttaa nyt itsestäänselvältä tarinaan kuuluvalta osalta, mutta varmasti helpompiakin paikkoja olisi löytynyt kuin hylätty osuusmeijeri keskellä suomalaista maaseutua. Menestys, joka räjäytti tilauskirjat, mutta tuntui kuitenkin pitävän porukan jalat tiukasti pohjanmaassa.


Kukapa meistä ei rakastaisi tällaisia tarinoita?


Tislaamon yhteyteen on perustettu ravintola, Kyrönmaan matkailun edistämiskeskus, jotta tislaamo voisi myydä omia tuotteitaan oman tuotantonsa yhteydessä. Ah, Suomen alkoholilainsäädännön kiemurat. ;) Onneksi näin, sillä tila on ihan äärimmäisen viehättävä. Vanhat koulutuolit, räsymatot, tummat seinät, taide ja tietenkin kupariset yksityiskohdat luovat kokonaisuuden, joka todellakin toimii. En tiedä, kuka sisustuksen taustalla on häärinyt, mutta hän on onnistunut työssään erittäin hyvin.


Olen seurannut Kyrö Distilleryn vaiheita jo ennen tätä suurta menestystä ja ihaillut sitä, miten systemaattisesti, alusta asti, he ovat tehneet brändäyksen, graafisen ilmensä ja miettineet jokaista yksityiskohtaa. Kaikki on harkittua, mutta rentoa, ikään kuin täynnä täydellisiä sattumia. Ammattilaiset työssään!


Yrityksen käyttämä tyylikäs fontti on digitalisoitu versio Napuen taistelun muistomerkin teksistä. Paitsi hyvän makunsa, niin kiistatta myös tämän tyylikkään fontin ja yksinkertaisen kauniiden pakkausten ansiosta ginipullot ovat valloittaneet myös sisustusfriikkien sydämet ja lunastaneet paikkansa trendikkäimpien baarien parhailta hyllyiltä.Alun perin koko homma lähti viskistä, jota olikin kellari täynnä. En itse ole mikään viskin ystävä, mutta tuoksu kellarissa oli ihan mieletön! Koska viskin valmistus on todella hidasta (jos oikein käsitin, niin ensimmäiset valmiit viskierät saadaan vasta ensi vuonna), niin gini otettiin valikoimiin, jotta jotain myytävää olisi aiemminkin. Ja loppu onkin historiaa.


Kävimme mielenkiintoisella tislaamokierroksella ja pääsimme ihailemaan upouuden kuparikattilan asennusta. On se hieno!


Valmistusprosessiin sisältyy edelleen paljon käsityötä, joten tislaamo on päässyt palkkaamaan reilusti lisää henkilökuntaa viime aikoina. Todella hienoja asioita tämän päivän Suomessa, vielä maaseudulla. Hattu päästä!


Kierroksen lopuksi tietysti maisteltiin järjettömän hyvät Napue Tonicit.


Pitkän, hikisen asuntomessupäivän jälkeen mikään ei olisi voinut maistua paremmalta.


Lämmin kiitos inspiraatiosta Kyrö Distillery Company. Toivotan kaikkea hyvää, onnellisia sattumia ja jalat maassa -menestystä myös jatkossa!


2 kommenttia:

  1. Mahtavan näköinen paikka! Makea fiilis ei välttämättä tosiaankaan vaadi hirveitä investointeja.

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!