lauantai 3. syyskuuta 2016

Modernit muutokset makuuhuoneessa

Kesän aikana meillä on tapahtunut makuuhuoneessa. Jos ei ihan taikoja, niin aika lähelle kuitenkin.

Mietin tosi pitkään, mikä olisi toimiva yöpöytäratkaisu. Enkä pelkästään miettinyt, vaan myös monenlaisia toteutuksia on nähty. Meillähän on ollut virityksiä puisesta tikashyllyköstä työpöytään, erilaisiin yöpöydän virkaa toteuttaviin tuoleihin, mustaan tarjoiluvaunuun ja jopa maalaisromanttista Ikean Hemnes-sarjaa on kokeiltu. Välillä tämä sisustaminen on todellakin testaamista ja hakemista... Onneksi on olemassa tori.fi, hih.


Nyt näyttää kuitenkin tältä ja jos minulta kysytään, niin erittäin hyvältä. Hayn Tray -pöytiä mietin tosi pitkään, sillä yöpöydissä olisi toki kätevää olla jotkut laatikot tai alatasot... mutta lopulta nämä vain tuntuivat oikealta valinnalta ja olen kyllä tyytyväinen. Mieskin kommentoi, että kiva kun olohuoneessa ja makuuhuoneessa on samaa sarjaa - yhdistyvät toisiinsa, vaikka tässä kodissa nämä huoneet ovatkin eri kerroksissa.


Lundian soihtu-valaisin saapui meille vähän sattumalta. Olin haaveillut isommasta Soihtu-lattiavalaisimesta jonkin aikaa ja itse asiassa se kävikin meillä sovituksessa kesällä. Totesin kuitenkin, että meidän olohuoneeseen se ei vain sopinut, ei vaikka olisin niin kovasti halunnut. Niinpä ihanuus lähti paluumatkalle. Tätä pöytämallia en sitten sen kummemmin edes harkinnut, koska sille ei oikein ollut paikkaa. 


Eräänä elokuun aamuna sähköpostiin kilahti ilmoitus, että Tampereen Lundian myymälä lopettaa (harmi sinänsä) ja he myyvät kaikki myymälän mallikappaleet -50 % alennuksella. Pakkohan sinne oli suunnata! Työkaverin kanssa ostimme nämä valaisimet, hän mustan ja minä valkoisen. Olisihan se ollut väärin moinen ihanuus sinne jättää kun puoleen hintaan sain. Saavuin lampun kanssa kotiin ja mietin, mitä ihmettä tuli tehtyä... kun eihän mulla ole sille mitään paikkaa!


Paikka kuitenkin löytyi, yllättäen yöpöydältä. Toisellekin puolelle saatan jossain vaiheessa saman kaunokaisen hankkia, mutta nyt mennään näin. Valaisin on todella tyylikäs ja antaa kauniin valon. Plussaa häikäisysuojasta, joka tulee varjostimen yläosaan. 

Makuuhuone on nyt mielestäni ihanan selkeä ja skandinaavinen, mutta jotain tuolle tyhjälle seinälle pitäisi tehdä. Vahvin vaihtoehto on tällä hetkellä se, että maaalaan seinän yläosan valkoiseksi ja kiinnitän siihen taulun tai jopa tauluhyllyn. Vähän tähän tyyliin...

Kuva lainattu täältä

8 kommenttia:

 1. Hei.Mua kiinnostais tietää tuon teidän sohvan moduulien mitat ja hinta anetjarvi1@suomi24.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en nyt löydä mistään noita modulien nimiä, eikä Adean suunnitteluohjelma toimi, mutta kokonaisleveys on 260 cm ja syvyys divaaniosan kohdalta n. 140 cm. Näillä spekseillä esim. Vepsäläisellä osataan varmasti kertoa, mistä moduleista muodostuu. :) Adean sivuilla on tosiaan se suunnitteluohjelma, joka näyttää myös OVH-hinnat ja niistähän yleensä saa kyllä sellaisen 20 % neuvoteltua pois jälleenmyyjän kanssa, riippuen toki, ostaako muuta samalla. Suosittelen kyllä tätä sohvaa lämpimästi!

   Poista
 2. Joo, aika kiva idea toi että maalaisi seinän noin puolikkaaksi. Toisi tiettyä särmää huoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samaa mieltä! :) Kiva, ettei kuulosta sinunkaan mielestäsi huonolta idealta.

   Poista
 3. Aivan huippuidea tuo "puolikas" seinä! Ja yöpöydät ja tuo valaisin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että tykkäät! Vielä kun olisi aikaa ja osaamista toteuttaa tuo puolikkaan seinän idea... ;)

   Poista
 4. Aika hauska tuo puolikas seinä :) Ei heti tullut mieleen :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli itsellekin uusi idea, johon törmäsin jonkin aikaa sitten. Aika kiva kyllä!

   Poista

Ilahdun kommentistasi!