lauantai 5. marraskuuta 2016

Oot vaan niin ihana

Mansen blogikirppiksen myötä minulla on ollut ilo tutustua taitavaan graafikkoon Ainoon. Hän on suunnitellut kirppiksen hienon ilmeen ja ollut myymässä tapahtumassa. Olen ihaillut hänen Ainoa Graphic Design -yrityksensä kädenjälkeään aiemminkin, mutta nyt on syntynyt jotain niin IHANAA, että ei melkein löydy sanoja.


Nimittäin vauvakirja Oot niin ihana. Kaikkihan me rakastamme tarinoita ja tällä kirjalla on aivan huikea tarina taustallaan. Aino oli miettinyt, että pitäisi tehdä erilainen vauvakirja tylsien höttöisten pinkki-vaaleansinisten markkinoilla olevien kirjojen lisäksi. Sellainen, joka sopisi myös esimerkiksi sateenkaariperheille, yksin vauvaa odottaville tai adoptoiville. Sellainen, jossa olisi paljon tilaa omille merkinnöille ja jossa vauvavuosi ei olisi pelkkää hattaraa. Kyllä, loistava idea, itse en ainakaan ole koskaan syttynyt perinteisistä vauvakirjoista, eikä meillä ole sellaista koskaan ollutkaan.

Aino pisti toimeksi, mutta miten? Ei itsekseen suunnittelukammioon vetäytyen. Hän päätti tehdä kirjan yhdessä asiakkaiden kanssa ja perusti sitä varten oman, erittäin aktiivisen Facebook-ryhmän. Kirja on siis tehty kokonaisuudessaaan yhdessä asiakkaiden kanssa. Kirjan tarinasta voi lukea lisää: ootniinihana.fi.


Aino on aivan ihana persoona ja hänen kanssaan oli mahtavaa jutella kirjasta, sillä innostus ja ylpeys todella välittyvät. Aino kertoi, että yhdessä asiakkaiden kanssa tehty kirja on saanut valtavasti positiivista palutetta, vaikka itse prosessi ei ehkä ollutkaan se suoraviivaisin. Nyt kokonaisuus on kuitenkin... no, vaan niin ihana. 

Sivujen järjestys on vaihdettavissa ja kansiorakenne mahdollistaa omien sivujen lisäämisen. Mukana tulee laatikko, johon voi säilöä ne ensimmäiset villasukat ja muut aarteet. Ja mukana on myös sivuja, joille voi esimerkiksi tallentaa vauva-ajan HARMEJA. Siis wau! Ihanan rehellistä, ihanan aitoa, ihanan tärkeää. Ja tosiaankin, kirja sopii kaikille odottaville perheille. Siinä ei esimerkiksi puhuta raskausajasta vaan nimenomaan odotusajasta. Kirja on paitsi suunniteltu, myös valmistettu Suomessa!


Ja hei, eikö ole nerokas idea tuo neuvolakorttikotelo? Minä ainakin piilotan aina sen ruman hirvitysneuvolakortin mahdollisimman kauas näkösältä ja sitten se on joka kerta hukassa kun sitä tarvitaan... Tuollaista voisi pitää hyvin esilläkin! Itse asiassa Aino kertoi, että kotelo sopii myös vaikkapa passille. Ihan pakko saada omaan passiin, reissatessa voi sitten aina muistuttaa itseään siitä, miten ihana tyyppi onkaan.


Lisäksi Aino suunnittelee hienoja postikortteja, näillä on kyllä ilo ilahduttaa kaveria.


Tulipa postaukseen monta ihana-sanaa. Mutta minkäs teet. Ihanaa kun joku on vaan näin ihanaa.

4 kommenttia:

  1. Aino on ihana tyyppi. Persoona isosti ja sydämellä.

    VastaaPoista
  2. Ei vitsit, siis toi mitä sanoit neuvolakortista on NIIN totta! Miksi sen pitääkin olla semmoinen rumilus. Kuitenkin sisältää ihanasti kirjattuna tietoa lapsen kasvusta ja kehityksestä. Jos vielä jossain bongaat noita neuvolakortin kansia tuolleen vähän edullisempaan hintaan, niin kerro heti mulle :)

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!