tiistai 1. tammikuuta 2013

Inspiraatiota: Garden & Bungalows

 
Törmäsin muistaakseni HS.fi:tä lukiessani tällaiseen mainoslinkkiin. Kyseessä on Espooseen rakennettava uusi taloyhtiö, joka on jotenkin tosi kivannäköinen. Voisin olla kiinnostunut tällaisesta asunnosta, jos suunnitelmissa olisi muuttaa pääkaupunkiseudulle! Varmaan jakaa mielipiteitä, onhan tuossa aika läheistä meininkiä naapureiden kanssa (vaikka yhteisiä väliseiniä ei olekaan) ja runsas puupanelointi sisätiloissa ehkä vieroksuttaa joitakin. Mutta minä tykkään ja kiva, että Suomessakin rakennetaan välillä jotain vähän erilaista. 

Olen pienen asuntokuumeen vallassa täällä, mietin melkein päivittäin millainenkohan meidän seuraava asunto tulee olemaan. Yritän silti olla miettimättä liikaa - ehkä tämä alkanut vuosi tuo uuden kodin ja muuton tullessaan, mutta jos ei, niin kyllä tässä nykyisessäkin on meidän pienen perheen ihan hyvä olla.

kuvat:  http://www.gbgroup.fi/kaksoiskiventie/

10 kommenttia:

 1. Näyttää kyllä mielenkiintoiselta. Minäkin tykkään noista paneeleista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, yhdistettynä isoihin ikkunoihin kokonaisuus on kaikkea muuta kuin tunkkainen, mikä yleensä paneloinneista tulee mieleen.

   Poista
 2. Hieno! Pidän siitä, että rakennetaan muutakin kuin peruspömpylöitä :D

  http://modernistikodikas.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
 3. Uudiskohteet eivät yleensä iske muhun, mutta tämä on kieltämättä spesiaali. Jännä miten tuo puupanelointi olisi ainakin näistä kuvista päätelleen taas tulossa muotiin! Meillä on täällä 10 vuotta sitten rempatussa kodissa valkoiset puolipanelit mm. keittiössä, eteisessä ja porraskäytävssä, ja meistä ne on kyllä hieman... hmm, vanhanaikaiset. Mutta hei, nehän voi taas kohta olla trendikkäät! Ainakin oikean kokonaisuuden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se menee, että muoti kiertää ja aina vanhat jutut palaa jossain vaiheessa, hieman päivitettyinä vain ehkä. Ainakin ylipäätään puun sävyt ja käsittelemätön puu on havaintojeni mukaan nyt tosi pinnalla ja tulossa koko ajan enemmän esille.

   Poista
 4. Mä törmäsin joku aika sitten tuohon samaan kohteeseen netissä ja on ihan kiinnostava kohteena. Ja siksikin, että satun asumaan ihan lähellä. Puunkäyttö on silmissäni plussaa ja seinäpaneloinnitkin on toivottavasti nykyään jotain muuta kuin sitä iänikuista oksaista mäntypanelia.

  Mutta näin paikan ja alueen tietävänä ideakuvista, joissa näkyy asfaltoidut parkkipaikat ja reunakivetyt tiet (eikä niitä naapuritaloja jotka oikeasti on lähellä) syntyy hieman outo mielikuva, sillä paikka on hiekkatien varressa ja ainakin muilla hiekkaiset pihat ja pihatiet... Mutta mainoskuviahan nuo tietysti on ;). Ihan mielenkiintoista siis nähdä miltä talo pihoineen vaikuttaa valmistuttuaan. Mua hieman mietityttää miten tuo istuu ympäristöön, jossa on lähinnä vanhempia rintamamiestyylisiä omakotitaloja tai muita suht perinteisen näköisiä ok-taloja ja 80-90-luvun taitteen aika perinteisen tyylistä harjakattoista tiiliverhoiltua rivaria yms. Lisäksi rakennuspaikka näyttää tosi ahtaalta tai sitten kuvittelen talon todellista suuremmaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun laitoit kommenttia, katsot asiaa tietysti aika eri silmin kun on tutuista kulmista kyse. Mä kun en itse tunne Espoota ollenkaan! Mä olen periaatteessa kans sitä mieltä, että uudisrakkenusten tulisi istua aina olemassaolevaan ympäristöön. Toisaalta tää asuinalue, jossa itse nyt asun, on varsinainen sillisalaatti eri tyylejä - rintamamiestaloja, ökyomakotitaloja, vanhoja puutaloja, pari kerrostaloakin, rivareita eri vuosikymmeniltä ja nyt uudempaa rivaria modernilla otteella. Ja ihan viihtyisää on. ;)

   Poista
  2. Tämäkin alue on kyllä aika sillisalaattia ja tavallaan mäkin tykkään siitä. Ainakin kivampi kuin jotkut uudet alueet, joissa talot on toistensa kopioita ja vielä rajatuissa väreissä. Kaikkea mahdollista rintamamiestaloista 90-luvun rivareihin ja kauempana on muutamia moderneja "öky"omakotitalojakin korkeine lasiseinineen. Tuosta, oletettavasti, vaan tulee aika paljon isompi kuin mistään omakotitalosta, joten saa nähdä uppoaako se yhtä hyvin maisemaan. Mutta ihan mielenkiintoista seurata millainen siitä tulee valmiina :). Rakentajakin taitaa olla aika uusi tulokas ja puurakentaminen sinänsä kiinnostaa mua (tai oletan, että tuo on sitten puurakenteinenkin en muista sanottiinko sitä jossain).

   Tässä vaan, kun on tutusta paikasta kyse, huomaa miten erilaisen kuvan tuollaiset piirretyt havainnekuvat voi luoda alueesta esim. kun naapuritaloja ei näy, vaikka ne vastaavissa valokuvissa kyllä näkyisi. Mun piti vähän oikein tutkia juttua vielä ja itseasiassa nyt epäilen, että tuon tieltä ehkä purettaisiin yksi vanhempi okt. Silloin ehkä alan ymmärtää miten se mahtuu jotenkin siihen väliin :D.

   Poista
  3. Tuosta tosiaan saa sen kuvan, että on tosikin metsäisellä ja rauhaisalla paikalla eikä naapuritaloja ihan vieressä.. Tulee ihan mieleen se vanha kebab-ravintolavitsi, jossa hinta ei ollutkaan vitosen kuten ulkona ilmoitettiin, "mutta sehän on vain mainos". :D

   Poista

Ilahdun kommentistasi!