torstai 10. tammikuuta 2013

Samispöytä

Olen aiemminkin kertonut, että yksi suosikkihuonekaluistani on "laivapöytä". Isoisoisäni oli merimies ja seilasi aika pitkiäkin merimatkoja suurella laivallaan. Emme tiedä onko hän itse tehnyt tuota pöytää, mutta hänen Lolan-nimisestä laivastaan se on joka tapauksessa kotoisin. Meille pöytä saapui muutama vuosi sitten mummuni muuton myötä kun hänellä ei ollut enää pöydälle tilaa. Se oli tuolloin myös aika huonossa kunnossa, kannesta sai hioa monen monta likaista maalikerrosta pois ennen kuin päästiin levittämään uusi valkoinen maali pintaan. Onneksi jalat olivat alkuperäisessä, käsittelemättömässä kunnossa, niissä on toki naarmuja ja kulumaa, mutta se kuuluu asiaan. Nyt pöytä majailee meidän pikkumakkarissa, toivottavasti sille saadaan joskus vähän parempi paikka.


Sanomattakin selvää, että tällaista pöytää ei noin vain osteta huonekaluliikkeestä. Siksi yllätyinkin aika lailla kun bongasin alla olevan Stadshemin kuvan. Sehän on ihan laivapöytäsamis! Tuollaisessa paikassa kauniiden ikkunoiden vierellä, ilmeisesti portaikon alla, se pääseekin oikeuksiinsa. Näytin muuten kuvaa miehellekin ja samalla naureskelin, että tietokone on kyllä siivottu pois stailauksesta ja jätetty vain näyttö jäljelle. Hän sitten valisti minua, että tuossa Applen mallissa se tietokone on kyllä tuolla samassa, näytön sisässä. Vau!

kuva: Stadshem

Arvaatteko muuten millaisesta tuolista laivapöydän kaveriksi haaveilen...? Vinkkinä, että se on blogisuosioonkin noussut design-klassikko.

5 kommenttia:

Ilahdun kommentistasi!