torstai 13. marraskuuta 2014

Pipot päähän!

Minusta on tullut pipofani, on niin mukavaa vetää viileällä säällä pipo päähän - se lämmittää kivasti ja antaa asuunkin särmää. Kasvoilleni sopivat sitä paitsi pipot ja hatut aika hyvin. Nuorempana harmitti hiusten lytistyminen pipon alla, mutta nykyään en enää jaksa kiinnittää moiseen huomiota. En enää edes halua, että tukka on ihan niin lennokkaasti kuin joskus aikanaan. Hih, äiti ja siskot ainakin muistavat, että joskus sen todellakin piti olla ilmava. ;) :D


Kaapissani lojuu vino pino erilaisia ihania pipoja, jotka ovat jääneet käyttämättä yhdestä, ainoasta syystä: ne kutittavat. Olen superherkkä kutinalle ja etenkin huivien ja päähineiden kohdalla en siedä mitään kihelmöiviä villoja ollenkaan. Harmittavaa on se, että aika usein kutinan huomaa vasta käytössä, ei välttämättä sovitustilanteessa. Nyt kävi kuitenkin tuuri, uusi Nortonin piponi (Sokokselta) on aivan täydellinen eikä kutita ollenkaan! Materiaali on villa-kashmir-sekoitetta ja sisäpuolella on unelmanpehmeä fleecevuori. Tykkään tuosta beigen sävystäkin, se raikastaa mustan tai harmaan takin ja sopii niin sporttisempaan menoon kuin kaupunkiasuunkin.


Lapsellekin saa tietysti olla ostamassa ihan jatkuvasti kaikenlaista vaatetta ja asustetta! Olenkin suunnitellut jotain pientä lastenvaatepostausta lähiajoille, kunhan ehtisin kuvailla... Meidän pikku-T välttelee kameraa, joten vaatepostaus tulee sitten olemaan ihan vain vaatteista, ei itse kantajasta.


Kotimaisen Kivat-merkin pipot ovat osoittautuneet meillä erinomaisiksi. Kypärämalli suojaa hyvin pään, kaulan, niskan ja posket. On helppoa kun ei tarvitse etsiä lähtötilanteissa kaulureita, alusmyssyjä ja muita, riittää kun vetäisee tämän yhden päähän. Lapseni on herkkäihoinen ja kutinan suhteen yhtä tarkka kuin äitinsä, mutta tässä pipossa on onneksi pehmoinen puuvillavuori kauttaltaan. Niin ja oikeasti olen kyllä kokenut, että tällainen pipo riittää yksinään kunnon pakkasillakin, koska se on vahvistettu paksummaksi korvien kohdalta ja otsalta.

Kivatin tumputkin ovat muuten ihan huippulaatuisia, meillä on niitäkin monet. Kaulureista ja villahaalareista ei ole vielä kokemusta.



Loppuun vielä kuva tämän hetken lemppariasusteistani. Ruudullinen huivi on superohutta villaa ja ostos Stockmannilta monen, monen vuoden takaa. Se on ihana! Merkki taitaa olla ihan Global - olen todennut, että ko. "brändillä" laatu vaihtelee ihan hirveästi, tässä huivissa se on todellakin ollut kohdallaan.

Mun puolesta pakkaset saisivat jo tulla, mitäs mieltä te olette?
Tunnustaako kukaan muu vältelleensä pipoa tukan takia?

2 kommenttia:

  1. meillä on ollut kivat:n villapukuja useampia, eka taisi olla koossa 74cm =) nykyään ne on vähän väärän mallisia V:lle, hihat+selkä on ok, mutta lahkeet nousee aika korkealle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, täytyykin katsoa mittasuhteita tarkkaan. Lahkeissa saa minusta olla pituutta, niin ei jää heti pieneksi. Viime vuonna meillä oli Ciraf-villapuku ja se oli tosi hyvä kyllä, kesti konepesuakin.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!